Šta je novo?

Prognoza Akjuvedera za leto: Paklene vrućine, a Balkan "će platiti cenu"

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.337
Prognoza Akjuvedera za leto: Paklene vrućine, a Balkan "će platiti cenu" FOTO
Balkanu prete jake letnje oluje, koje bi mogle biti sposobne i da stvore tornada, a sa zapada stiže pakao, prenose hrvatski mediji prognoze Akjuvedera.
IZVOR: EXPRESS.HR

20813644785cf789a1e906e561062612_v4_big.jpg


Naime, kako piše hrvatski portal, ekspress.hr, Akjuveder za leto ove godine u Evropi predviđa da će ono biti izrazito toplo, ako ne i s opasnim prodorima "žestokih oluja". U izveštaju se navodi i da će se područje dugotrajne vrućine protezati od Portugala i Španije do Poljske i Mađarske.

"Vrućina će biti dugotrajnija nego prošlog leta kada su rekordne temperature merene u delovima Portugala, Belgije, Holandije, Nemačke i Skandinavije, ali su trajale, generalno, oko sedam dana", napisao je Erik Lester, jedan od Akjuvederovihmeteorologa.

On je naveo da se temperature više od 38 stepeni Celzijusovih mogu očekivati na potezu od severne Francuske, Belgije, Holandije, prema Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Drugi meteorolog ajler Rojs kaže da bi se temperature više od 40 stepeni mogle očekivati u delovima istočne i južne Francuske, a da će najgore biti u Portugalu i Španiji, gde je moguće da zaređa nekoliko dana s temperaturama od 43 stepena pa i više. Ipak, tropske vrućine neće zahvatiti celu Evropu. Jedno od njih je Skandinavija. Vrućine ne bi trebalo da budu nesnosne ni na Balkanu, ali uz vrlo "gadnu cenu": na potezu od Grčke sve do Srbije i Rumunije na severu, te Bugarske na istoku, predviđaju se grmljavinske oluje. "Ove oluje doneće brojne gromove, poplave i razorne vetrove s gradom. Najsnažnije oluje biće u stanju da stvore tornada", kazao je Rojs.


D7kgQwRW0AAFcAS.jpg
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.337
Vrućine ne bi trebale biti tako brutalne ni na Balkanu, ali uz vrlo gadnu cenu.


AccuWeather za leto ove godine u Evropi predviđa da će biti izrazito toplo i sa opasnim prodorima žestokih oluja. U svom izveštaju navodi da će se područje dugotrajne vrućine protezati od Portugala i Španije do Poljske i Mađarske.

LJUDI, BUJICA IDE PREMA VAMA! SPAŠAVAJTE SE! Ubrzo je stigao poplavni talas visok preko jednog metra! Nosio je sve, meštanin još uvek traži svoj automobil!

"Vrućina će biti dugotrajnija nego prošlog leta kad su rekordne temperature merene u delovima Portugala, Belgije, Nemačke i Skandinavije, ali su trajale, generalno, oko nedelju dana"
, napisao je Erik Lejster, jedan od AccuWeatherovih najviših meteorologa.

VEČERAS JE PODIGNUTA VOJSKA SRBIJE Ministarstvo odbrane obavestilo sve građane: Spremni smo da odmah reagujemo! Nalazimo se pred VELIKOM PRETNJOM!

Naveo je da se temperature više od 38°C mogu očekivati na potezu od severne Francuske, Belgije, prema Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Meteorolog Tajler Rojs izjavio je i to da bi se temperature više od 40°C mogle očekivati u delovima istočne i južne Francuske, i to tokom i jula i avgusta, a da će najgore biti u Portugalu i Španiji, gde je moguće da zareda nekoliko dana s temperaturama od 43°C i više.Screenshot_1_1000x0.pngIpak, vrućine neće pržiti kompletnu Evropu. Jedno od područja koje će proći bolje nego ranijih godina biće Skandinavija, i zbog normalnijih temperatura i zbog normalnijih količina padavina.

Vrućine ne bi trebale biti tako brutalne ni na Balkanu, ali uz vrlo gadnu cenu - na potezu od Grčke sve do Srbije i Rumunije na sever, te Bugarske na istok, ovde se predviđaju strašne grmljavine i oluje.

Izvor Vesti : .alo.rs
 
Top