Procjena racunara

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Zanima me kolika je vrijednost ovog racunara ↓

Procesor : AMD Athlon 3500+ - 1.81Ghz
Ram: 2GB DDR1 (4 plocice po 512MB)
Graficka : Radeon X700 PRO - 256MB
Hard Disk : Prvi - 80GB i Drugi 40GB
Napajanje : 500W
Vece kuciste sa dva dodatna ventilatora za hladjenje .
Ostalo : DVD citac , Floppy .

Sistem Windows 7 i instalirani svi prateci programi .

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Moja procena 40, mozda 50, ako naidje neko ko ne prati cene... Za 80E+ se vec mogu naci konfiguracije sa dual core procesorima i ddr2 memorijom, mogo jace od ove. Mada ako realno procenjujemo vrednost, ovaj racunar je nema, jer sadasnji software je prezahtevan za isti, pocevsi od flash playera pa nadalje... To dodje kao neki telefon koji nije smart, stariji model, i dalje moze da sluzi ali prakticno je bezvredan jer niko ne zeli da ga koristi(mada ima izuzetaka, ja sam jedan od njih). Tako da svaka procena je suvisna, vredi onoliko, koliko je neko voljan da plati za njega i u narednih 40-50 godina vecu vrednost nece dostici dok ne postane aukcionarski primerak :)

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Skoro sam prodao jedan slabiji od ovog za 60 evra a i ovaj bi mogao za toliko bez problema . Pogotovo ako se neko ne razumije onda ga dodatno mogu zakinut ahahha

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Ma i kod nas ima takvih prodavaca ali uzmite vrednost pojedinacno svake komponente i preracunajte, poznajem ih par, uglavnom prodaju tako nekome koji bas nista ne zna oko racunara, i dodje i kaze treba mi racunar za dete... Ja to bas i ne volim, isto kao sto ne bih voleo da kada odem recimo da kupim zavese, i zato sto nemam pojma koliko to kosta da me neko "odere". A ako se kojim slucajem to i desi, ja vise u tu prodavnicu nikada necu uci, pa pretpostavljam da vecina ljudi slicno razmislja... Mozes da oderes ovcu i dobijes fino krzno ili mozes svake godine da je sisas i imas vunu :) Kratkorocno se jedno isplati vise, dugorocno drugo je isplativije :)

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Kao sto kaze kolega @Torgandwarf, ima puno ljudi koji se ne razumiju u racunare i lako ih je zeznuti za pare. Tako je kod mene, posto ja zivim u malom gradicu ima samo jedna prodavnica racunara i dijelove. Komponente su duplo skuplje nego npr. u Banjaluci...

Natrag