Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Procesor amd sempron 3000+ 1,86ghz

  • Začetnik teme sinisa n
  • Datum pokretanja
sinisa n

sinisa n

Član
#1
Pozdrav drustvo. Imam procesor amd sempron 3000+ 1,86ghz i zanima me da li je uklopljiv sa mp asrock h61m vg3. Na doticnoj ploci je crkao procesor. Zanima me dali ih mogu uklopiti da rade privremeno dok ne kupim neki odgovarajuci. A ako ne mogu koji mi preporucujete ( a i ako mogu koji preporucujete da kupim kad skupim para ). Hvala
 
Torgandwarf

Torgandwarf

Moderator
#2
U pitanju su AMD procesor, prilicno star, i malo modernija maticna ploca koja podrzava intel procesore tako da je nemoguce to uklopiti :D

Cudno mi je malo da je procesor crkao, ali ako se to ipak desilo 1155 procesore mozete relaticno jeftino da kupite.
Kod:
https://www.limundo.com/pretragaLimundo.php?txtPretraga=1155&Okrug=-1&Opstina=-1&cmbNapPretPodKategorijaLimundo=889
 
sinisa n

sinisa n

Član
#3
Hvala na odgovoru. I meni je bilo cudno da je otisao. Ali kad sam otvorio kuciste imao sam sta viditi. Prasina se uvukla gdje god je mogla. Kuler zablokirao, paste nije bilo ni trunke na procesoru. Racunar nije odrzavan najmanje dvije tri godine. Najprije sam mislio da je sistem, pa ram memorija a kad sam to vidio sve mi je bili jasno.
 
Bazlik

Bazlik

#4
Taj procesor ima u sebi ugradjenu zastitu da se gasi kad temperatura predje odredjeni nivo, pa je prakticno nemoguce da je zbog ventilatora otiso. Pre ce biti da je ploca otisla. Ja sam jednom sa procesorom podizao dvaes puta bez ventilatora i nista mu nije hvalilo.
Naravno svaki put sam morao da resetujem CMOS direktno na ploci jer se bios konfiguracija zezne.
Stavi novu bateriju obavezno, resetuj cmos i startuj ga par sekundi bez ventilatora, ostavi samo hladnjak. Kad krene slika na monitoru znaci da radi i odma izcupi kabal iz struje. Da ne kupujes dzaba nov jer ni on nece da radi.

Ako nije to, procesor u ruke i u prodavnicu, a za reset cmosa pogledaj u arhivi primere.
 
sinisa n

sinisa n

Član
#6
Hvala drustvo i izvinjavam se sto ranije ne odgovorih i ne javih sta sam uradio. Ipak je sve u redu bilo sa procesorom ( svi grijesimo, ali vazno je da iz gresaka ucimo ) , ustanovljeno je da je problem bila maticna ploca. Kupio sam drugu, ubacio procesor i evo vec skoro dva mjeseca radi sve kako treba. Hvala vam jos jednom na pomoci.
 

Top