Problem Wireless konekcija na Acer netbook

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Drugari,

U pitanju je netbook Acer Aspire One D257
Telekom ADSL
Opis mrežne karte :Atheros Fast Ethernet 10/100 Mbps

U pitanju je nov uredjaj, sveze i po prvi put instaliran WIN 7, sve radi odlicno ali jedino je problem wireless konekcija.Racunar bez problema detektuje wireless mrezu, pun signal al nikako nece da se konektuje na net . Pored njega na stolu imam Toshiba laptop, koristim Windows XP i net radi fenomenalno. Oba racunara kacim preko wireless-a ali samo jedan se konektuje.
Uradio sam sistemski izvestaj sa AIDOM,pokazuje mi mrezni adapter atheros ar5b95, tako da sam te drajvere instalirao za mrez. adapter. Takodje uradio sam i na Toshibi sistemski izvestaj kako bi ih ujedno i uporedio. Primetio sam da se pod stavkom MREZA u odnosu na laptop-netbook razlikuju PRIMARNE IP ADRESE, zapravo na toshibi je 192.168.1.. dok je na aceru 127.0.0.1. Da li to mozda predstavlja moj problem ne povezivanja na net?
P.S. Probao sam i sa drugarovim laptopom, takodje ga normalno veze na net i dodeljuje mu primarnu ip adresu 192.168.1...
Postoji li neko resenje?

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.432
Drugari,

U pitanju je netbook Acer Aspire One D257
Telekom ADSL
Opis mrežne karte :Atheros Fast Ethernet 10/100 Mbps

U pitanju je nov uredjaj, sveze i po prvi put instaliran WIN 7, sve radi odlicno ali jedino je problem wireless konekcija.Racunar bez problema detektuje wireless mrezu, pun signal al nikako nece da se konektuje na net . Pored njega na stolu imam Toshiba laptop, koristim Windows XP i net radi fenomenalno. Oba racunara kacim preko wireless-a ali samo jedan se konektuje.
Uradio sam sistemski izvestaj sa AIDOM,pokazuje mi mrezni adapter atheros ar5b95, tako da sam te drajvere instalirao za mrez. adapter. Takodje uradio sam i na Toshibi sistemski izvestaj kako bi ih ujedno i uporedio. Primetio sam da se pod stavkom MREZA u odnosu na laptop-netbook razlikuju PRIMARNE IP ADRESE, zapravo na toshibi je 192.168.1.. dok je na aceru 127.0.0.1. Da li to mozda predstavlja moj problem ne povezivanja na net?
P.S. Probao sam i sa drugarovim laptopom, takodje ga normalno veze na net i dodeljuje mu primarnu ip adresu 192.168.1...
Postoji li neko resenje?

Postoji. Kao šta si uradio s prvom konekcijom probaj s drugom. Gore ukucaj 127.0.01. Trebalo bi da radi. Međutim kod tebe je drugi problem, a i sam si rekao šta je. To je primarni IP. Imam 2 net-a; IE8 i Mozillu. Kad god uključim mozilu pita me da li želim da mi bude primarni browser. Odluči se za jedan komp, ili kupi drugi ADSL. Pozz...

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Postoji. Kao šta si uradio s prvom konekcijom probaj s drugom. Gore ukucaj 127.0.01. Trebalo bi da radi. Međutim kod tebe je drugi problem, a i sam si rekao šta je. To je primarni IP. Imam 2 net-a; IE8 i Mozillu. Kad god uključim mozilu pita me da li želim da mi bude primarni browser. Odluči se za jedan komp, ili kupi drugi ADSL. Pozz...

izvini ali to nema apsolutno nikakve veze,to sto na tom drugom ima ip 127.0.0.1 znaci da nije zakacen za ruter i da mu adsl ruter nije dodelio automatski ip adresu.
kazes a si instalirao mrezni adapter atheros ar5b95 (lepo pise MREZNI sto znaci lan driver) ti si ustvari instalirao drajver za lan karticu koja sluzi za povezivanje preko kabla a ne wirelessa.proveri sta si ti uopste instalirao.
ides na start-----control panel--------view network status and tasks-----change adapter settings tu treba da ti se otvori prozor gde ce ti pisati local area connection i wireless network connections probaj da ubacis rucno ip adrese u wireless network ovako,desni klik na wireless network----properties---klikni 2x na internet protocol ver.4 i ubaci rucno ip na sledeci nacin
ip adress 192.168.1.10
subnet mask 255.255.255.0
default geteway 192.168.1.1

preferred dns 192.168.1.1
alternate dns 192.168.1.1

i onda probaj da se zakacis za taj ruter.
uvek mozes kablom da se zakacis iz bilo kog lan porta sa rutera u lan na laptopu.odes u radnju i trazis da ti naprave jedan pec kabal od par metara povezes i to je to.
dali ti se taj laptop kaci za neki drugi wirelles naprimer kod komsije ili druga ili ti samo pravi problem kuci sa tim adslom?????
hoce ponekad i ruter da zeza pogotovu ako su modeli hg520c ili hg520i ili hg530 ponekad prave problem kad se zakacis wireless-om nece da dodele automatski ip adresu.drugi problem takodje moze da bude nacin na koji si zakljucao ruter tj.dali je enkripcija wep,wpa ili wpa2psk
imas moju temu pa mi se javi sta si uradio.http://serbianforum.org/internet/185930-wireless-internet-pitanja-i-odgovori.html

Dodato posle 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Acer® InviLink Wireless LAN (802.11b/g/n) ovo je drajver koji tebi treba za tu wireless karticu na tom modelu laptopa a mozes ga skinuti ovde
http://global-download.acer.com/GDF...ONE&Step3=AOD257&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_7
http://global-download.acer.com/GDF...ONE&Step3=AOD257&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_7

probaj nisam siguran koji je od ovih ali oni su za win7 32bit

a ovo je pun naziv tvog laptop modela

Product Family: Netbook
Product Line: Aspire One
Product Model: AOD257

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Druze,
U pitanju je Huawei HG552a1, zastita WPA-PSK... Pored netbooka mi stoji toshiba laptop koji se bez problema kaci na net putem wirelessa. Od rutera me deli samo zid tako da je signal uvek pun. Instalirao sam sva tri ova drajvera ali opet nista. Pokusao sam i rucnim unosom ovih parametara ali nista opet. Nisam probao da ga kacim na neku drugu mrezu, svi signali okolni su vrlo slabi i brzo pucaju. Druze evo saljem ti ovaj log izvestaj nadam se da ce biti od neke pomoci:
Pogledajte prilog Result.txt

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
probaj ti da uzmes taj laptop i da se zakacis kod druga negde za neki ruter.ako ni tu nece fabricki je neispravan wireless.

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B95 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : CC-AF-78-31-D8-D5
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

iz navedenog se vidi da nemas ip adrese u wireless kartici.
probaj promeni kljic u wep i stavi 10 broja za sifru.

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Hvala druze,
Probacu u toku dana ili sutra da se prikacim na neki drugi wireless pa obavezno javljam sta sam uradio. Pozz

Član
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1
problem

Ja imam drugaciji problem.
Ne mogu da se prikačim na kucni wireless sa laptopa. Ostali uredjaji se kače bez problema. Takođe, isti lap top se kači bez problema na druge mreže. Sa njega je i instaliran wireless ruter (tp link) (a samo on neće da se nakači :)). Operativni sistem mi je XP, kablovski internet IKOM, ruter već rekoh TP link.
Komp se bez problema kači na net preko kabla, dakle nisu problematična podešavanja za internet.
On registruje postojanje mreže, ali kada se klikne conncet, nesto radi, radi radi, i onda izadje obaveštenje da je mreža izašla iz opsega ili ne secam se sta. U svakom slucaju, sa drugog kompa (win 7) funkcioniše bez problema.
nadam se da će neko znati da pomogne :) ja ne znam više šta da pokušavam.

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Ja imam drugaciji problem.
Ne mogu da se prikačim na kucni wireless sa laptopa. Ostali uredjaji se kače bez problema. Takođe, isti lap top se kači bez problema na druge mreže. Sa njega je i instaliran wireless ruter (tp link) (a samo on neće da se nakači :)). Operativni sistem mi je XP, kablovski internet IKOM, ruter već rekoh TP link.
Komp se bez problema kači na net preko kabla, dakle nisu problematična podešavanja za internet.
On registruje postojanje mreže, ali kada se klikne conncet, nesto radi, radi radi, i onda izadje obaveštenje da je mreža izašla iz opsega ili ne secam se sta. U svakom slucaju, sa drugog kompa (win 7) funkcioniše bez problema.
nadam se da će neko znati da pomogne :) ja ne znam više šta da pokušavam.

verovatno imas zapamcene 2 mreze iste sa razlicitim pass.

odes na Manage Wireless Networks to ti je u network connections i izbrises sve wlan mreze koje imas zapamcene!
trazice ti ponovo kljuc kad se budes kacio tim laptopom za bilo koju mrezu ali mislim da je to problem!
oce da baguje tako kada podesavas,zbuni se ponekad pa baguje znaci samo izbrisi sve wlan mreze koje imas zapamcene i to bi trebalo da sljaka.ako ne bude htelo kontaktiraj me ovde http://serbianforum.org/internet/185930-wireless-internet-pitanja-i-odgovori.html pa da vidimo da nadjemo drugo resenje pozz!:yea:

Član
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1
mozeli neko da mi objasni kako mogu da se prikacim komsiji na internet a da on nezna sta treba da podesim gde kako posto se slabo razumem:acute: a imam lap top asus k53u moze li neko detaljnije da mi objasni sta sve treba da uradim

Natrag