Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

problem toshiba l500d nema zvuka

Torgandwarf

Torgandwarf

Moderator
#11
Ukljuci sve plejere koje imas instalirane na kompu i zvuk stavi na "najjace". Ponekad se desi da kod nekog pleyera kad smanjis zvuk, on zvuk smanji total na sve devices. Ako nije otisla kartica, ovo je definitivno do podesavanja. Proveri kabal od slusalica da nije istrgnut, ako povezujes zvucnike budi oprezan, oni rade sa samo pojacivacem, da ne pregori kartica u lapu.
Ukljuci sound recorder pa pricaj nesto u slusalice da vidis da li bar snima zvuk, vidi se vizuelno po grafikonu.
Sto se tice podesavanja sve je ok, odgovarajuci playback i recording uredjaju su podeseni, nivoi su ok....
 
Bazlik

Bazlik

#12
Disejbluj karticu iz device managera(restart), pa opet na enable(restart). Ako je stvarno 64-bitni sistem u pitanju, onda moz da bude i do drajvera(ako linux live verzija ima zvuk, ..hehe ili nema).
 
Salac UE

Salac UE

#13
Ma meni i dalje nije jasno kako je @Torgandwarf imao zvuk preko TeamViewera na svom kompu, a @giu ga na lap-topu nema ??? o_O
 
Bazlik

Bazlik

#14
Sta ima da se cudis sve je moguce, ja sam taj problem vrlo jednostavno resavao, naravno pod uslovom da su odgovarajuci drajveri instalirani.
Evo kako ..
..aktivira se Realtekova aplikacija iz kontrolnog panela i sad pazi fora, svako bi postavio da mu rade 2 zvucnika, a ja postavim da kao imam cetri(ili 6) zvucnika u opcijama, zatim utaknem slusalice i aplikacija detektuje kabal sa izlazecim prozorom i ja samo stikliram da je to Line out(ili in zavisno sta hocu) ili slusalice i tako dalje.
Znaci ima neka zezancija sa brojem zvucnika. Inace se taj problem javlja sve dok to ne udje u sistem registrovano, mada i kasnije hoce opet da zaboravi podesavanja.

-- Moguce resenje, navesti da komp ima vise zvucnika i podesiti posle sa kablom i aplikacijom, ..simultano.
 
zokicom

zokicom

VIP
#15
Moguce da u samom biosu se poremetilo podesavanje za audio.Iz iskustva pretezno sa HP uredjajima desi se da pri deinstalaciji sistema ili restartovanju biosa opcija za zvuk bude na disabled i mora se ponovo aktivirati u podesavanjima biosa.
 
Bazlik

Bazlik

#16
Ako se to desi Zoki, onda prilikom pokretanja pleyera dobijes poruku da uredjaj za reprodukovanje zvuka nije prisutan, dok u njihovom slucaju sve tece kao podmazano, jedino sto od svih prisutnih samo Komp cuje zvuk. Cak i grafikon za zvuk skace uvis kao poletarac kad mu cika kupi rano`letnji sladoled.
 

Top