Problem sa zvukom

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Tacnije problem je u tom da se zvuk koji dolazi iz racunara cuje samo na jednom zvucniku a obadva su ispravna. Vjerovatno treba podesiti negdje da zvuk ide u stereo obliku a ne mono , inace Windows 7 je u pitanju .

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Kako su povezani zvucnici i koja zvucna kartica je u pitanju? Kako je podesen zvuk u aplikaciji za kontrolu zvuka? Da li se isto desava i na prednjem i na zadnjem ulazu?

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Tacnije racunar sam povezao sa linijom koja ima mogucnost da prima zvuk sa racunara , sada sam probao i na slusalicama se cuje i lijeva i desna strana . Realtek AC 97 je zvucna . Isto je i prednji i zadnji izlaz .

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Tacnije racunar sam povezao sa linijom koja ima mogucnost da prima zvuk sa racunara , sada sam probao i na slusalicama se cuje i lijeva i desna strana . Realtek AC 97 je zvucna . Isto je i prednji i zadnji izlaz .

Posto na slusalicama radi noramlno zvuk problem je sa tom linijom ili nacinom povezivanja. Proveri da li su Dzekovi na kablovima odgovarajuci(2kanalni) i dali su kablovi ili kabl odgovarajuci, mozda ima i nesto u opcijama da se podesi... Pretpostavljam da je analogno povezano(tj klasicnim kablovima). Moguce da neki od jackova ne naleze kakao treba pa se pritom gubi jedan kanal. Uglavnom problem ne bi trebalo da je do racunara :)

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Mogu ce je da je problem u kablu , linija nema nikakvih opcija za stereo i mono , kako da znam da li je kabal dvokanalni ?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Ima 2 zareza na Dzeku, obicno nije to problem, oni su najcesce takvi.. Uglavnom ide ili 1 na 1 ili 1 na 2 ulaza, ako je 1 na 1 onda je mala sansa da je to greska, ako je 1 na 2 proveri samo da oba idu u odgovarajuce ulaze, jer su in i out obicno jedni pored drugih..

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Tacnije problem je u tom da se zvuk koji dolazi iz racunara cuje samo na jednom zvucniku a obadva su ispravna. Vjerovatno treba podesiti negdje da zvuk ide u stereo obliku a ne mono , inace Windows 7 je u pitanju .

picture1.png

Ali tek sada vidim da ti je drugi problem.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Na slusalicama rade oba kanala, i na prednjem i zadnjem ulazu. Tako da nije do podesavanja, bar ja mislim tako... :)

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Koliko vidim u sistemu je sve dobro podeseno , mozda je do kabla .

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Znači da je problem do zvučnika ili načina priključka...samo ja ne pročitah jel on zvučnike priključio preko nekog pojačala....

Natrag