Problem sa Windows-om DEVELOPER PREVIEW

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Pozdrav, da li neko mozda zna o cemu se vde radi... Instalirao sam windows developer preview ili windows 8 na PCu, instalacija je odradjena OK kao i instalacja programa, medjutim naisao sam na problem da ako ne instaliram program (NetFx20SP2_x86) necu moci da instaliram program (free YouTube MP3 converter). Ukljucio sam windows update kako bih instalirao taj (NetFx20SP2_x86) medjutim update ne radi, krene da skenira i na kraju pokaze error, ZASTOOO ? A i posle nekog vremena rada samo mi se na monitoru pojavi svetlo plavi ekran na kome je nacrtan tuzni smajli sorry preko celog ekrana, onda restartujem komp pa opet radim neko vreme, pa isto to i sve tako. Zna li neko o cemu se tu radi ?

Hvala.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
win 8 i dalje nije dobar, isti je kao i beta verzija, druga stvar sto je tek izasao i nisu napravili ni pola update-a za njega za neki normalan rad, tako da ce malo pricekati po tom pitanju, samo lagano ;) probaj skinuti rucno preko googla NetFx20SP2_x86 i instalirati ga

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
win 8 i dalje nije dobar, isti je kao i beta verzija, druga stvar sto je tek izasao i nisu napravili ni pola update-a za njega za neki normalan rad, tako da ce malo pricekati po tom pitanju, samo lagano ;) probaj skinuti rucno preko googla NetFx20SP2_x86 i instalirati ga

Hvala puno, probao sam i to ali cim to uradim odmah ga trazi preko update-a, nije ni bitno, vratio sam WINDOWS 7 dok se to ne sredi, nego sam video da neki novi racunari u gifatronu ili pc practicu imaju operativni sistem WINDOWS 8.
Ostaje mi samo da cekam :)

Hvala jos jednom. Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Developer preview je vrlo, ali vrlo rana verzija OS-a. Na netu se, a možda i ovde na forumu, može naći sasvim stabilna verzija Win8, ali pitanje je da li je taj sistem potreban ikome ko nema touch screen monitor. 'Sedmica' je, za sada, najkompletniji Windows-ov operativni sistem.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2012
Poruka
6
Imao sam i ja problem sa tim i resio :) Ides u Control Panel gore izaberi All Control Panel Items da bi ti bilo lakse,onda ides Programs and Features i sa leve strane kad udjes videces da pise Turn windows features on or off..Udjes tu i stikliraj Net framework :)

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
mislim da bi mnogi koji se koriste kompjuterima trebali da shvate da sam operativni sistem ne treba biti "najnoviji" kako bi svi frendovi bili zavidni! za odabir operativnog sistema trebate povesti računa o njegovoj stabilnosti i o performansama kompjutera koji imate!
primjer -> bolje xp na kompu koji ima rama 1MB nego windows7 jer će se ovaj patiti do bola iako piše da će da radi i džaba ti što imaš sedmicu! što se tiče samih windowsa Microsoft se uvek igrao sa nama izbace novu verziju operativnog sistema nedovoljno testiranog jer nema vremena za testiranje pa onda to prepusti nama da se zezamo a oni na prijavljene greške iz celog sveta naprave zakrpe pa izdaju novi OS ali sada daleko sigurniji i stabilniji, evo na šta mislim

1985. Windows 1.0 - nezapažen
1987. Windows 2.0 - nezapažen
1990. Windows 3.0 - OK
1995. Windows 95 - OK
1998. Windows 98 - problematičan
1999. Windows 98 Second Edition - OK
2000. Windows Millennium Edition (Me) - problematičan
2001. Windows XP - OK
2007. Windows Vista - problematičan
2009. Windows 7 - OK

pozz!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Developer preview je vrlo, ali vrlo rana verzija OS-a. Na netu se, a možda i ovde na forumu, može naći sasvim stabilna verzija Win8, ali pitanje je da li je taj sistem potreban ikome ko nema touch screen monitor. 'Sedmica' je, za sada, najkompletniji Windows-ov operativni sistem.

Slazem se da je vrlo problematicna verzija, to se i vidi, ovo za touch screen monitor je isto OK, ali i win developer preview ima klasican desktop, zato mi se i svidja. A video sam nesto na YouTube-u da je izasla win 8 kao neka final verzija, ne zove se developer preview nego nesto drugacije, moracu daje nadjem. Valjda kje malo bolja od ove :D

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Imao sam i ja problem sa tim i resio :) Ides u Control Panel gore izaberi All Control Panel Items da bi ti bilo lakse,onda ides Programs and Features i sa leve strane kad udjes videces da pise Turn windows features on or off..Udjes tu i stikliraj Net framework :)

Auuu to cu da probam :D HVALAA PUNOOO :D

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
mislim da bi mnogi koji se koriste kompjuterima trebali da shvate da sam operativni sistem ne treba biti "najnoviji" kako bi svi frendovi bili zavidni! za odabir operativnog sistema trebate povesti računa o njegovoj stabilnosti i o performansama kompjutera koji imate!
primjer -> bolje xp na kompu koji ima rama 1MB nego windows7 jer će se ovaj patiti do bola iako piše da će da radi i džaba ti što imaš sedmicu! što se tiče samih windowsa Microsoft se uvek igrao sa nama izbace novu verziju operativnog sistema nedovoljno testiranog jer nema vremena za testiranje pa onda to prepusti nama da se zezamo a oni na prijavljene greške iz celog sveta naprave zakrpe pa izdaju novi OS ali sada daleko sigurniji i stabilniji, evo na šta mislim

1985. Windows 1.0 - nezapažen
1987. Windows 2.0 - nezapažen
1990. Windows 3.0 - OK
1995. Windows 95 - OK
1998. Windows 98 - problematičan
1999. Windows 98 Second Edition - OK
2000. Windows Millennium Edition (Me) - problematičan
2001. Windows XP - OK
2007. Windows Vista - problematičan
2009. Windows 7 - OK

pozz!

Potpuno se slazem, Win XP i Win 7 su najbolji microsoftowi operativni sistemi. Ali ipak ja nekako volim da probam nesto novo, svidja mi se izgled win-a 8, pa zato nekako i pokusavam da saznam da li imoze da se nadje neka bolja verzija, dok ne usavrse ovu (AKO JE USAVRSE) HEHEH

Hvalaa na odgovoru.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Potpuno se slazem, Win XP i Win 7 su najbolji microsoftowi operativni sistemi. Ali ipak ja nekako volim da probam nesto novo, svidja mi se izgled win-a 8, pa zato nekako i pokusavam da saznam da li imoze da se nadje neka bolja verzija, dok ne usavrse ovu (AKO JE USAVRSE) HEHEH

Hvalaa na odgovoru.

Ako vec volis da eksperimentises onda instaliraj Win 7 pro ili ultimate sve jedno!
Skini program Virtual box ili neki slican za tu namenu u njemu instaliraj win8 i eksperimentisi do mile volje
bez opasnosti da ces nesto zeznuti i zavrsiti sa reinstalacijom sistema!
PS za pokretanje virtelnog OS-a treba ti malo jaca masina!
Pozz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag