Problem sa ventilatorom laptopa.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Sa "uobicajene" poslove dovoljna ti je najjeftinija TITAN pasta (u obliku minijaturnog OHO lepka). Ona u BG kosta oko 170 -200 dinara u maloprodaji. Za svoje laptopove koristim uvek XIGMATEK PTI-G4512 sto je verovatno najbolja pasta koju kod nas mozes nabaviti. Ona je oko 800 dinara u maloprodaji i bolja je od AC5 koju ljudi kod nas jos uvek posmatraju kao etalon vrhunske paste za hladjenje. Doduse imaj na umu da je razlika u temperaturi izmedju TITANA i XIGMATEKA oko 3 stepena celzijusa i da ne postoji pasta koja bi spustila temperaturu 5 ili vise stepeni.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Tek sada sam pogledao cooler koji si narucio od Milosa na kupindu. Na Milosa se mozes osloniti, pouzdan je, ali cooler apsolutno ne odgovara tvom laptopu. Nisam siguran sta nameravas sa njim da uradis.

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Tek sada sam pogledao cooler koji si narucio od Milosa na kupindu. Na Milosa se mozes osloniti, pouzdan je, ali cooler apsolutno ne odgovara tvom laptopu. Nisam siguran sta nameravas sa njim da uradis.

Milošev kuler ima ventilator koji mi odgovara. Taj ventilator ima iste oznake kao i ovaj koji trenutno imam. Odvnuću četiri šrafa i na svoj kuler zakačiti ventilator koji dobijem od Miloša. Siguran sam da je ovo izvodljivo.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Osetljivo ali izvodljivo. Mogao si medjutim za manje novca na kupindu uzeti originalan kompletan hladnjak sa ventilatorom.

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Osetljivo ali izvodljivo. Mogao si medjutim za manje novca na kupindu uzeti originalan kompletan hladnjak sa ventilatorom.

Na šta misliš kad kažeš da je osetljivo? Skidao sam ovih dana kuler, da bih očostio ventilator. Meni nije delovalo komplikovano. Razlika u ceni je beznačajna, ako postoji rizik za nervozu, a i prodavac mi je poznat od ranije. . . :)

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Ako je sam ventilator identican i postupak se svodi na prostu zamenu citavog ventilatora nije komplikovano i mozes ga lako sam uraditi. Mali krstak i za minut je gotovo. Ako nije potpuno identican nastaju manji (ponekad i veci) problemi. U svakom slucaju prvi put za dve decenije cujem da neko kupuje pogresan hladnjak da bi iskoristio ventilator umesto da za 10 odsto manji novac kupi odgovarajuci zajedno sa ventilatorom.

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Jeftinija kupovina često zadaje dodatnu, nepotrebnu glavobolju. Bitno mi je da posao završim što pre i što efikasnije. Ne bih ovde da reklamiram prodavca, ali mi on uz ventilator šalje termalnu pastu i nalepnice za grafiku i chipset. Ne znam koliko sve to košta, ali znam da mi puno znači. Laptop i sada odlično radi, samo mu moja dvogodišnja ćerkica ne prilazi. :).Ta okolnost zahteva hitnu i brzu akciju. . .

Po prijemu pošiljke, mogu odmah, bez dodatnih peripetija da sastavim "slagalicu" i rešim problem. Pošto živim u maloj sredinu, to mi znači mnogo više od 100-200 dinara i hladnjaka koji mi i onako ne treba. :)

Natrag