Problem sa slikom na kompu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Care ti drajveri su krs,citao na njihovom forumu...ja sam update odradio drajvera i sve je super islo ali mi je kodi GUI kocio,stream radi,film radi sve super samo GUI laguje i niije prelazio 14 fps...editovao advanced fail svasata nesto radio i nista,vrtatim ati drajvere na verziju 12.10 i radi...probaj,kosta te 15 minuta

Meni je fps od 40 do 80 u GUI meniju sto se vracanja drajvera tice to mi je najmanji
problem!Tako da probacu sa tim!

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Do 13ce XBMC je koristio windows dts kodeke, medjutim zbog microsofta su morali da izbace podrsku za iste, pa se i meni povremeno desi da kodeci pobrljave i da ne stigne procesor da odradi rendering. Trazim resenje da preusmerim ponovo na dts ali jos uvek nisam nasao :) Mada meni se nikada ne desava da boje ostanu zamrljane van Kodi/XBMC...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Do 13ce XBMC je koristio windows dts kodeke, medjutim zbog microsofta su morali da izbace podrsku za iste, pa se i meni povremeno desi da kodeci pobrljave i da ne stigne procesor da odradi rendering. Trazim resenje da preusmerim ponovo na dts ali jos uvek nisam nasao :) Mada meni se nikada ne desava da boje ostanu zamrljane van Kodi/XBMC...

Apdejtovao sam drajvere na ove zadnje 14.12 za sada se vise ne desava ali sada je drugi problem ali da li je zbog drajvera ne znam!Svaki put na ju tjubu kad hocu da gledam nesto izbaci gresku pa mora stranica da se relouduje!
Sto se procesora tice to ne bi trebalo da bude problem kod mene jer proc je sa 6 jezgara!

Jedno pitanje u vezi drajvera da li oni stariji drajveri mogu na sve grafe serije hd 7000?

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Probaj da obrises drajvere, pa sa display driver uninstaller-om pocisti ostatke... Ni kod mene nije los procesor i3 3220, 2 fizicka plus 2 logicka po jednom fizickom... Ali opet problem se jvalja sa Helix-om... Sto se tice starijih drajvera, ako je third party, saphir, asus, powercolor itd. veca je sansa da cak u novijim drajverima nije ukljucen product code, tako da stariji verovatno odgovaraju... Ranije sam morao rucno da menjam drajver za staru graficku jer proizvodjac nije azurirao drajvere, a ati ih nije ukljucio u novije drajvere... U principu slabo pratim hardware, samo kada kupujem, suvise brzo se sada stvari napreduju, pa nemoj da uzmes ovo sto rekoh kao apsolutno tacno :)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Probaj da obrises drajvere, pa sa display driver uninstaller-om pocisti ostatke... Ni kod mene nije los procesor i3 3220, 2 fizicka plus 2 logicka po jednom fizickom... Ali opet problem se jvalja sa Helix-om... Sto se tice starijih drajvera, ako je third party, saphir, asus, powercolor itd. veca je sansa da cak u novijim drajverima nije ukljucen product code, tako da stariji verovatno odgovaraju... Ranije sam morao rucno da menjam drajver za staru graficku jer proizvodjac nije azurirao drajvere, a ati ih nije ukljucio u novije drajvere... U principu slabo pratim hardware, samo kada kupujem, suvise brzo se sada stvari napreduju, pa nemoj da uzmes ovo sto rekoh kao apsolutno tacno :)

Ako je dozvoljeno okacicu draajvere ovde sa cd-a kad sam kupio komp ne znam koja su verzija
i okaciu screenshoot sa dx diag!Ja imam safirovu grafu

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Dozvoljeno je, samo stavite link u code tag... Mada ne znaci nista, eventualno moze da se raspakuje drajver i da se pogleda da li je u drajveru naveden product ID. Mada ti stari sa cd-a sigurno rade, ako je cd od te graficke kartice. U novijim drajverima su uvek neke ispravke, recimo ako u starom nesto nije radilo ok, oni u novom poprave, pa ponekad pokvare nesto sto je ok radilo , i tako u krug :D

Natrag