problem sa skype-om, kad nekoga pozovem blokira mi net

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
Pozdrav svima,
Imam problem, mislim da je do skype-a, jer kad god nekoga pozovem, odmah mi pocne opadati brzina downloada i ne mogu da otvorim ni jednu stranicu (drugim recima pocnem da gubim pakete, zablokira mi net) i cim prekinem poziv odmah se sve vraca u normalu. Napominjem da mogu da se dopisujem bez problema, da se tada nista ne mjenja.
Unaprijed hvala na svakoj pomoci i savetu.

Član
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poruka
146
1)Koja ti je brzina interneta? Može imati uticaja.
Proveri na http://speedtest.net

2)Može zavisiti i od provajdera, naročito ukoliko je u pitanju neki "provajder iz hobija", ili mu internet služi kao dopuna kucnom budžetu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
29
Pa neznam da li je do brzine, ona se mjenja stalno, sad je dobra sad je losa. Ali probavao sam kad je dobra brzina i nece, desava taj problem. Sto je najgore sad mi se desava da i kad nesto hocu da posaljem mail-om, da upload-ujem isto zaglavi, tako da nije izgleda do Skype-a. Sta bi to moglo biti??

Član
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poruka
146
Moj brat ima paket 1.5 mb download a 0.5 mb upload. Pri toj brzini downloada za 1GB necega bi realno bilo potrebno oko 90 minuta. Malo morgen, skida se celu noc i malo vise.
Problem? Provajder, tacnije potprovajder SBB-a. Covek hoce da zaradi pa natrpa gomilu korisnika, a njegovi resursi nisu neograniceni. Veza ponekad pukna pa neki veci fajl nikako ne mozes da skines.

Natrag