Član
- Učlanjen(a)
- 08.04.2011
- Poruka
- 257
Telefon je kupljen pre 3-4 godine u Telekomu i radio je sa bosanskom karticom i kada se ta kartica stavi u telefon koja je već radila na ovom telefonu sve te godine pojavi se prob.na slici prvoj gore kao da nema kartice a ona je u telefonu kako da flešujem telefon i koje programe mi preporučuješ...Već više godina, do dana današnjeg, koristim Sony K800i. Meni je pojava o kojoj pišete sasvim normalna. Ukoliko izvadim SIM karticu i zaboravim da je vratim, telefon ne pokazuje ni meni, ni imenik. Moguće je pustiti demo video i to je sve.
Postoje dve stvari koje mogu biti uzrok ovakvog problema sa telefonom:
1. Ukoliko je telefon radio, pa se ovo pojavilo, verovano je brendiran. Pravljen je za mrežu nekog operatera, a onda je flešovan i tako prodat. Zbog problema sa softverom, opet se zaključao na mrežu za koju je "pravljen". Velika je verovatnoća da će u servisu uspeti da ga poprave i da će ti imenik biti sačuvan.
2. Druga mogućnost je da ovaj telefon radi na nekoj mreži, a ti nemaš karticu te mreže. Jednostavno, stavi karticu sa kojom može da radi ili ga flešuj da bi radio na svim mrežama.
Kako god okreneš problem možeš rešiti samo na dva načina: flešovanjem ili stavljanjem "odgovarajuće " SIM kartice operatera na čiju je mrežu telofon zaključan.
Flešovanje je moguće izvesti i u kućnim uslovima. Radio sam ga više puta. Nekad uspe, nekad ne uspe. Mogu ti pomoći oko pronalaženja programa koji može da očita softver telefona. To je već posebna tema. Ne garantujem da će uspeti, ali moj savet je da pre nego što telefon odneseš u servis, isprobaš sve varijante koje ti stoje na raspolaganju.