Problem sa ramom!

Član
Učlanjen(a)
13.01.2013
Poruka
32
Danas sam u virtual box-u instalirao windows vistu i dodelio joj 512MB iz rama(inace imam 4GB rama).
Posto mi se Vista nije svidela izbrisao sam je, zajedno sa Virtual Box-om ali mi se nisu povratili onih 512MB pa sada kada idem da proverim koliko imam rama mi pise: 4.00 GB (3.48 GB usable)!! Nadam se da ste me razumeli i da znate da resite ovaj problem! Hvala unapred! :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.653
toliko si uvijek i imao, nemoj misliti da si imao punih 4 zato sto je to nemoguce, slicna stvar kao sa HDD-ovima, mozemo to nazvati provizijom, pretpostavljam da imas 32-bitni sistem, instaliraj 64 i povecace na nekih 3.74, pisace da imas 4GB ali ce takodje pisati 3.74 usable

Član
Učlanjen(a)
13.01.2013
Poruka
32
U redu, ali pre mi niije pisalo 4.00 GB (3.48 GB usable)Nego sam 4gb sve dok nisam instalirao vistu u virtual box-u i obrisao je!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Idi na Start/Search, u box-u kucaj msconfig i pokreni.
Idi na tab BOOT.INI, u njemu idi na Advanced Options..., u sledecom box-u checkiraj /MAXMEM= i upisi vrednost 4096, zatim OK i potvrdi sa apply u prethodnim prozorima podesavanja, restartuj komp i proveri da li sada pise 4GB.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Koristis Win 7?
Udji u My computer, idi na tab Organize, zatim odaberi Folder and search options, idi na sekciju Navigation Panel, checkiraj Show all Folders i pod tabom General pojavice ti se ikona Desktop, idi nize nadji ime svog racunara (koje si ti odredio).
Obrisi sve po nazivu .VirtualBox i VirtualBoxVMs.
Pogledaj i ovu putanju C:/Users/<Username> da nema neih ostataka od virtualbox-a i obrisi i treba da vrati sav RAM i prostor na HDD koji je zauzeo

Član
Učlanjen(a)
13.01.2013
Poruka
32
koristim win7, "Pogledaj i ovu putanju C:/Users/<Username> da nema neih ostataka od virtualbox-a i obrisi i treba da vrati sav RAM i prostor na HDD koji je zauzeo" ovde sam sve obrisao!! a ii cekirao sam da mi se vide svi folderii samo mi ovo nije jasno " pod tabom General pojavice ti se ikona Desktop, idi nize nadji ime svog racunara (koje si ti odredio).
Obrisi sve po nazivu .VirtualBox i VirtualBoxVMs." ovo nigde ne nadjem!!! inace opet pise "4.00 GB (3.48 GB usable)"

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Tamo gde si bio u Folder options prozoru, imas 3 tab-a, prvi je General, kada otvoris taj tab, pod sekcijom Navigation Pane, stikliraj Show All Folders i onda ce ti se u My Computeru pojaviti desno folder, ime tvog racunara na primer PC-Kos1 (ili kako si vec nazvao kompjuter) udji u njega i obrisi ono sto sam u prethodnom postu napisao.

Član
Učlanjen(a)
13.01.2013
Poruka
32
Vidim, i iz tog foldera sam sve obrisao i opet nista!!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Jesi li ocistio recycle bin i restartovao komp posle toga?
Nemoguce je brate, da nisam imao sistem u VBox, pa da lupam na pamet, jesi li ti siguran da si imao vise RAM-a, mozda ti integrisana graficka uzima 512MB, jer on prepoznaje 4GB, a korist 3.48GB.
Ako se zauzece na HDD-u smanjilo onda vise nema sta da obrises

Natrag