Problem sa podizanjem windowsa na Dell laptop

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
236
Pozdrav drugari.
Problem je sledeci:
Instaliram drugaru nov windows 7 i sve je ok,formatiram c particiju za vrsi se instalacija,
medjutim kada se restartuje i pre nego sto pocne da dize sistem video sam da stoje 3 iste stavke windows 7 da se izaberu koju da podigne? a formatirao sam particiju.
I ne samo to,nego ni ne podigne sistem vec izbaci ovo...

Da napomenem da je lap stariji 1,8ghz i 1gb ram mem.
drugar kaze da mu je kocio nekad windows 7...da li da stavi xp ili neku slabiju 7-micu ?
Svaka pomoc dobro dosla.
Hvala unapred.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
236
Postavite ponovo slike posto linkovi nisu u redu. Mislim da je to slabo za win 7. Mozda eventualno ova prepravljena verzija moze:
Windows 7 SP1 Lite (iso 700MB)

Ok evo da probam ponovo sa slikama.
1-24a97c.jpg

Ok evo da probam ponovo sa slikama.
1-24a97c.jpg
3-fda5ec.jpg

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Pa izgleda da instalacija nije dovrsena. Takodje izgleda da je mbr upisan na drugim hard diskovima ili particijama, tako da je potrebno prvo njih ukloniti. U svakom slucaju bez obzira sto pokazuje 3 win 7 novo instalirani bi morao da radi ako je sve proteklo u redu. Posle toga mogu se ukloniti neispravne instalacije iz menija. Ukoliko pokusate ponovo instalaciju, obrisite postojece particije i napravite nove. Sa ovom lite verzijom bi moglo da radi, ali drajveri mogu biti problem jer ih ne mozete dobaviti preko windows update, a verovatno ne postoje za tu konfiguraciju.
Moja preporuka je ili da stavite xp ili eventualno neko laksu verziju linux-a. Ne bi bilo lose nadograditi bar procesor tu, ima ih verovatno za par stotina dinara(1-3 Eura).

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
236
Pa izgleda da instalacija nije dovrsena. Takodje izgleda da je mbr upisan na drugim hard diskovima ili particijama, tako da je potrebno prvo njih ukloniti. U svakom slucaju bez obzira sto pokazuje 3 win 7 novo instalirani bi morao da radi ako je sve proteklo u redu. Posle toga mogu se ukloniti neispravne instalacije iz menija. Ukoliko pokusate ponovo instalaciju, obrisite postojece particije i napravite nove. Sa ovom lite verzijom bi moglo da radi, ali drajveri mogu biti problem jer ih ne mozete dobaviti preko windows update, a verovatno ne postoje za tu konfiguraciju.
Moja preporuka je ili da stavite xp ili eventualno neko laksu verziju linux-a. Ne bi bilo lose nadograditi bar procesor tu, ima ih verovatno za par stotina dinara(1-3 Eura).

Upitanju je Dell Insiron B130.
Probacu da skinem tu lite verziju sto si mi preporuciou prvom postu,i da obrisem sve particije i formatiram ih pa onda da podignem tu lite verziju pa ako proradi super,ako ne onda xp.
Hvala ti na pomoci.

Natrag