problem sa podizanjem sistema

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Koji je laptop u pitanju? Oznaka modela pise na nalepnici ispod laptopa.
Vec sam napisao da je Fujitsu, ima na naljepnici Model neki brojevi. Pise jos Celsius H270. Napisao sam da je bat.izvadjena, a evo i kabal sam iskljucivao. Nema sanse da se pokaze boot opcija. Samo pise sistem resuming
umjesto opcija koje su prije pisale f12 i f2. Da nije sta crklo ili se bas pobrkalo jer 10 nije valjda do kraja instal. i sad je haos.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
jel imaš važne podatke na hard disku c particija?

ako nemaš prebaci hard na komp i obriši c particiju, ako imaš prebaci ih preko računara na disk od računara i opet formatiraj particiju i nestat ce glupost garant.

to vazi ako je sata disk od laptopa
Ma.nemam nista na c vazno. Ali nr znam ja vaditi hard disk tako da se ne bih u to upustao :)

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Isprobaj najgluplju varijantu u svemiru koja ponekad da i rezultat (gospode Boze, koliko me iznervira kada je vidim kao mudar savet :) za svaki problem na forumima)

Sa izvadjenom baterijom iskljuci i kabal napajanja pa tako kada je lap "bez ikakve struje" drzi dugme za ukljucivanje pritisnuto bar 30 sekundi. Onda vrati kabal, ukljuci i pokusaj F12.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
OK, da zavrsimo s tim vadjenjem baterije i kabla, to ne daje rezultate. Ugasim ja laptop i bez vadjenja :) Kada sam pritsnuo ESC, pojavilo je da pritisnem ctrl+s, a onda se pojavilo ovo: Intel(R) Boot Agent, ali tu nista ne mogu odabrati sto bi me odvelo do opcije da mogu instal. win 7, odnosno da mogu sve nanovo instal.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
OK, da zavrsimo s tim vadjenjem baterije i kabla, to ne daje rezultate. Ugasim ja laptop i bez vadjenja :) Kada sam pritsnuo ESC, pojavilo je da pritisnem ctrl+s, a onda se pojavilo ovo: Intel(R) Boot Agent, ali tu nista ne mogu odabrati sto bi me odvelo do opcije da mogu instal. win 7, odnosno da mogu sve nanovo instal.

Da li ti Intel Boot Agent daje opciju - Use BIOS Setup Boot Order?

EDIT: Nije problem u gasenju laptopa. Kondenzatori u laptopu zadrzavaju struju izvesno vreme iako je izvadjena i baterija i kabal. Kondenzatori tome i sluze :) Drzanjem pritisnutog dugmeta za ukljucivanje (bar 30 sekundi) kada je izvadjena i baterija i kabal praznis kondenzatore na maticnoj ploci.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Mislim da sam vidio da tako piše, ali sad cu opet probati. Sta ako daje tu opciju?

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Da li ti Intel Boot Agent daje opciju - Use BIOS Setup Boot Order?

EDIT: Nije problem u gasenju laptopa. Kondenzatori u laptopu zadrzavaju struju izvesno vreme iako je izvadjena i baterija i kabal. Kondenzatori tome i sluze :) Drzanjem pritisnutog dugmeta za ukljucivanje (bar 30 sekundi) kada je izvadjena i baterija i kabal praznis kondenzatore na maticnoj ploci.
Ima ta opcija. Prva je PXE, druga je ta...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
To znaci da moras u BIOS-u promeniti BOOT redosled (BOOT order) tako da prvi bude CD.

Kada laptop bootuje mozda ce zatraziti i potvrdu da nastavi boot sa CD-a pa budi pripravan kada se laptop bude ukljucivao.

EDIT: Mozda ces uspeti i direktno iz Intel Boot Agenta. Dovedi strelicama na tastaturi pokazivac na "Use Bios Setup Boot order" i pritiskaj razmaknicu (space) na tastaturi dok se umesto "Use Bios Setup Boot order" ne postavi "CD" (ili adekvatno tome). Sacuvaj pa restart.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
To znaci da moras u BIOS-u promeniti BOOT redosled (BOOT order) tako da prvi bude CD.

Kada laptop bootuje mozda ce zatraziti i potvrdu da nastavi boot sa CD-a pa budi pripravan kada se laptop bude ukljucivao.
E, moj druze, sve je to meni jasno. Znam da treba biti CD prvi, ali tih opcija više nema. To mi je moglo prije ove nadogradnje. Sad nema opcije ni za boot, ni za BIOS, a u ove postavke uđem samo kad pritisnem ESC, onda mi izbaci da pristisnem crtl+s, i onda dobijem taj Boot Agent, ali on bootovati ne moze - nazalost. A sto se tice praznjenja kondenzatora, sinoc je laptop bio iskljucen, a situacija je jutros bila ista kao sad. Umjesto ono f12 i f2 pise please wait ako nista ne pristisnem. I cekao sam ja danas satima, samo pokaze onaj logo win10 i onda ekran potamni, i to je to... Ako pristisnem f12, onda se pojavi sistem resuming i nista..., a jedino mogu uci u ovaj boot agent sa navedenom opcijom.

Natrag