problem sa podizanjem sistema

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Postavio sam pitanje mozda na pogresnom mjestu pa sam ovdje prebacio.
Samo da vas pitam za savjet... Na win 7 sa dodao win 10. Sve je bilo uredu, ali prilikom azuriranja, azurirao se i display drajver. Nakon toga se laptop restaruje i onda se sistem ne moze podici. Izbaci neku gresku... Opet sam ponovio postupak, ali kad se desetka instal., laptop se nije restartovao, pa sam zo pokusao nekako rijesiti ali sam nesto zeznuo. Sad kad ukljucim laptop, pise samo sistem resuming, a to pise u onom dijelu gdje je pisalo npr. F12 ili F2 da se pritisne za bios ili da se bootuje sa dvd. Sad mi je problem sto ne mogu uci ni u bios niti pokrenuti da mi instalira win 7. odmah se pokrene sistem, ali odmah stane i vidim mrak na displayu. Bas cudno... Valjda je problem sto se sistem nije do kraja instalirao, ali sta
sad?

UREDNIK
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
2.314
Izvadi bateriju iz lapa pa vrati i upali lap...ako se ništa nije promenilo...ubaci win 7 disk i prilikom restarta stiskaj taster esc. ...dobićeš boot opcije pa izaberi disk i kreni instalaciju.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Ma baterija je izvadjena. Punjac je ukljucen... samo da da mi je dobiti boot opciju. Sad cu probati sa esc..jer mi F12 nece.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Ma upgrade na 7. Evo probao sam sa esc, onda pise da pritisne ctrl+s, pa onda udjem kao u bios postavke, ali tu nemam nista posebno sto bi mi pomoglo. Kad izadjem,opet je pocelo da podize sistem, ali odmah stane. Nemam onu ponudu kao prije za boot. A kad sam pritisnuo esc izbacilo je sistem resume... laptop je fujitsu siemens, core2 duo, intel procesor, 4gb ram

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Jasno mi je samo da ne podize OS sa hdd-a :)

Najjednostavnije resenje je Boot-uj sa CD-a i formatiraj disk pa instaliraj windowse od nule.

Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
1.005
Ma druze..to mi i jest cilj, ali ne nudi mi opciju da ga bootujem. Prije sam koristio f12,a sad nema te opcije. Mislio
sam da cu sa esc uspjeti, ali nudi neke bios postavke koje nisu zapravo one prave bios post.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Koji je laptop u pitanju? Oznaka modela pise na nalepnici ispod laptopa.

Učlanjen(a)
15.03.2010
Poruka
405
jel imaš važne podatke na hard disku c particija?

ako nemaš prebaci hard na komp i obriši c particiju, ako imaš prebaci ih preko računara na disk od računara i opet formatiraj particiju i nestat ce glupost garant.

to vazi ako je sata disk od laptopa

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Ma druze..to mi i jest cilj, ali ne nudi mi opciju da ga bootujem. Prije sam koristio f12,a sad nema te opcije. Mislio
sam da cu sa esc uspjeti, ali nudi neke bios postavke koje nisu zapravo one prave bios post.

Imaš opciju za boot ali je problem jer je windows u "stenbaju" pa zato nema opcije za bios....Čovjek ti je rekao da izvadiš i bateriju i napojni kabal da bi se laptop ugasio...

Natrag