Problem sa PC

Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
67
Svaki put kad uplim komp ne uključujemi se monitor, moram da ga restartujem da bi se upalio.
Da li neko zna u čemu je problem?

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Prvo testiraj monitor na nekoj drugoj masini da utvrdis da li je do monitora ili komp

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Na monitoru se prilikom uljučivanja ne vidi ni ona boot sekvenca, onaj tekst na crnoj podlozi, kad registruje RAM i uređaje, ili se ne vidi kad podigne sistem?

Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
67
Na monitoru se prilikom uljučivanja ne vidi ni ona boot sekvenca, onaj tekst na crnoj podlozi, kad registruje RAM i uređaje, ili se ne vidi kad podigne sistem?

Ovako,nije do kabla zamenio sam ga, kad upalim komp na monitoru piše da nije povezan sa kompom.
Potom moram da restartujem komp i onda se aktivira monitor.
Znate li zašto?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Hm...mislim da ćeš morati da isprobaš monitor na nekom drugom računaru (da bi konstatovao da li je do kartice) mada mi je nekako i taj OS sumnjiv. Jesi li pokušavao sa podizanjem iz safe moda, da li se i tada dešava isto?

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Ovo sto cu ti reci mozda izgleda cudno,a li je mozda stvar u tome.
CMOS baterijica na maticnoj ploci je vazna stvar.
Ako je stara i potrosena (ne moze se napuniti), nemos BOOT-at racunar.
To se desavalo dosta puta kod nas u skoli na onim prastarim masinama (ukljucis racunar sve lampice rade ali ne dize sistem).
Probaj kupiti tu bateriju, nije skupa.

Evo ti i slika cmos-battery.jpg

Učlanjen(a)
17.08.2011
Poruka
1
Jel moze pomoc,kada kliknem deni klik i npr refreh on posle refreshovanja ostane na ekranu i ne moze da se skine,ne pravi problem moze da se ide na net normalno ali stalno stoji na ekranu dok ne restartujem komp.Inace WIN 7 je u pitanju.Da li je to neki problem sa drajverima,ili je neki virus u pitanju?hvala unapred

Natrag