Problem sa novim hard diskom

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
5
Kupio sam hard disk WD Caviar Blue od 640 GB, medjutim Bios ga ne vidi i ne mogu da ga formatiram. Imam plocu ASUS A7V600 koja na sebi ima SATA konektore. Da li ta ploca ima ogranicenje u kapacitetu diskova koje podrzava ? Ako ne, u cemu bi mogao biti problem ?

Neko mi kaze da treba da apdejtujem BIOS, neko da treba samo da smanjim brzinu diska, gde se to radi ?
 
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Da li si setovao hd dzamperima sa zadnje strane ? ..... na pziciji Master (Slave,Cable), obicno kod novokuplenih hd-a nekih proizvodjaca dzamper bude navucen samo na jedan pin (neutralan polozaj).
 
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
5
Ovaj hard radi bez dzampera i kao master i kao slave, tako bar stoji u upustvu, medjutim, pronasao sam da je ovaj hard SATA II sistem, a ploca podrzava SATA I, a to se resava dzamperisanjem odredjenih pinova. Tako sam i uradio, ali i dalje ga ne vidim u biosu, a vidim u windowsu (koji je na drugom disku). Formatirao sam ga, ali ga bios i dalje ne vidi, tako da ne mogu instalirati windows na njega.
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Probaj sa update BIOS-a, imas na ASUS sajtu (imas i uputstvo istog), nadji po modelu svoje ploce iskljucivo, jer svaka greska te moze kostati ploce.
I vidi update za southbridge i kontrolere za SATA drivere.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
5
Ne vredi, sad nece windows da mi formatira floppy disketu koju sam jedva nabavio jer niko to vise ne koristi. Prolupao sam ova cetiri dana sa ovim hardom. Sutra nosim u radnju da mi zamene za ATA.
 
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Mislim da ti je to najkomotnije resenje....i prekines zajebanciju i da se majes za dzaba....
 
Natrag
Top