Problem sa laptopom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poruka
6
Najbolji savet ti je dao korisnik mejb. Na taj nacin ces biti siguran da li je HDD ispravan ili ne. Takodje dok je podignut Ubuntu mozes da prebacujes sa tvog HDD na externi, pod uslovom da ti je HDD na laptopu "dovoljno" ispravan.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Kada ukljucujem laptop zacuje se (pretpostavljam) pokretaje hard diska,zasvetli dugme za ukljucivanje i isklucuje se pa ponovo radi isto sve dok ne prekinem napajanje baterijom.Ima li neko ideju sta bi moglo biti?Unapred hvala i izvinjavam se ako sam upotrebio nesto od indijanske terminologoie.

Uz preporuke ovih ostalih ja bih ti preporucio da probas da ga podignes u safe modu(ako nece normalno)
i proveris temperature komponenata skini program aida64 ili neki slican za tu namenu!
Proveri events log da li tamo ima neka upozorenja itd putanja Start>control panel>administrative tools>event wiever!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Ovaj softver nije besplatan na sajtu tako da nije prosto prezeti.A model laptopa je Acer aspire 5520 model no:icw50

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Ovaj softver nije besplatan na sajtu tako da nije prosto prezeti.A model laptopa je Acer aspire 5520 model no:icw50

Odees lepo na zvanicni sajt pogledas koja je zadnja verzija!
Pa onda odes lepo na torent i skines istu ili pribliznu sa kljucem!
Lakse od toga ne moze!

Prilozi

• 449.gif
    449.gif
    6 KB · Pregleda: 72
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Kod:
http://tim.id.au/laptops/acer/aspire 5520 5220.pdf

Strana 95. Beep codes. 1 kratak beep je standardan zvuk pre butovanja. Cim nista ne butuje il ti prso sistem ili ti prso hard. Sto kazu, il ti pusi krava il ti gori stala. Trece nema.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Urdio sam DVD sa "ubuntu-10.04-desktop-i386" kod ispravnog kompa posle startovanja nudi one tri opcije za pokretanje ali kod laptopa se isto desava daje signal za start jednom zapisti pa sve iznova

Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Dali sam ja dobro uradio taj disk kad njega ubacim u drugi komp on mi nudi tri opcije za pokretanje dok se u laptopu necuje ni da zavrti disk a kamo li da se nesto pojavi na ekranu od opcija?

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Dali sam ja dobro uradio taj disk kad njega ubacim u drugi komp on mi nudi tri opcije za pokretanje dok se u laptopu necuje ni da zavrti disk a kamo li da se nesto pojavi na ekranu od opcija?

Provjeri je li u BIOS-u postavljeno da se sistem učitava sa CD-a.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Kako da proverim u BIOS-u kada i pored pritiska na tastere:Esc,F1....F12 nita se na ekranu uopste ne pojavljuje pri startovanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag