Problem sa laptopom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Kada ukljucujem laptop zacuje se (pretpostavljam) pokretaje hard diska,zasvetli dugme za ukljucivanje i isklucuje se pa ponovo radi isto sve dok ne prekinem napajanje baterijom.Ima li neko ideju sta bi moglo biti?Unapred hvala i izvinjavam se ako sam upotrebio nesto od indijanske terminologoie.

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
nadji tacan model laptopa
po modelu ces naci tacan model ploce
nadjes na netu imas bipove i sta koji biip znaci za svakog proizvodjaca i model posebno

ako ti je to komplikovano posalji mi tacan model laptopa i pokusacu naci nesto

Član
Učlanjen(a)
08.01.2013
Poruka
35
Znam ja, pokvario se.

Odnesi to na mjesto gdje ce ljudi moci uzeti u ruku laptop a ne da ovako mi naprDJavamo ovo je ono je, cak i da pogodimo sta je ti to neces znati uraditi :)

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Moguće da je oštećen HDD ?

Kako ti je se desio taj problem ?

Ako reinstalacija windowsa ne popravi stvar onda HDD pravi problem.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
55
Komp je funkcionisao normalno i odjednom je nastao ovaj problem posle desetak pokusaja se je ukljucio ponovo i normalno funkcionisao ali posle iskljucivanja i pored vise pokusaja ne vise.Jedan moj poznanik(serviser) mi je rekao da pretpostavlja da se je pomakao neki cip na maticnoj i da moze da se proba da se prelemia(sve to je napamet) ali on je trenutno u inostranstvu

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Gledaj prijatelju.
Arhiviraj važne podatke na neki medij i uradi format HDD i podigni ponovno windows.

Ako se situacija ne popravi morat ćeš posjetiti servis.U pitanju je najprije HDD.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Ono sto je najvaznije kad doje do ovakve situacije je, dali imas podatke koje zelis da spasis sa tog diska. Ako imas, onda je to prva stvar koju treba da uradis.Izvadi hard disk iz laptopa, prikljuci ga na PC nekog svog prijatelja i spasite podatke ako mozete.
Jedan od lakih nacina da dokazes da je laptop ispravan a da je disk problem je da zamolis tog prijatelja da ti downloaduje 'Ubuntu instalacioni software i da ti napravi dvd ili usb stick sta god vam vise odgovara. Boot laptop sa tim DVD-em, nemoj da instaliras software vec odmah pocni da ga koristis (to je Live DVD) i ako sve radi lepo...(recimo mocices odmah da ides na internet, koristis svoj web email...) onda imas problem sa hard diskom.
Downlod ubuntu desktop sa sledeceg linka
Kod:
http://www.ubuntu.com/download
Informaciju kako da napravis Ubuntu Live DVD ili Live USB stick nacices na sledecm linku:
Kod:
http://www.ubuntu.com/download/help/try-ubuntu-before-you-install
Ako se pokaze da imas problem sa hard diskom najbolje je da kupis nov a dotle mozes da koristis 'Ubuntu Live DVD' za internet, email... Srecno!

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Ma bolje da posudi eksterni hard disk za prebacivanje podataka nego da vadi hard iz laptopa ali eto savko ima svoje.
Ajde uradi ovo što ti je rekao mejb pa nam javi situaciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag