Problem sa Laptopo-om

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Dobio sam Laptop upitanju je HP G6000 , u njemu nema hard diska , kada ga upalim ekran ostaje crn i nista se ne desava da li je to do tog sto nema hard diska ili je ipak crklo nesto drugo?

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Dobio sam Laptop upitanju je HP G6000 , u njemu nema hard diska , kada ga upalim ekran ostaje crn i nista se ne desava da li je to do tog sto nema hard diska ili je ipak crklo nesto drugo?

Probaj uci u bios kad pocne da se pali stiskaj Delete tipku!
Tamo proveri sta sve ima od hardvera u njemu!

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Ne vjerujem jer se pali 1-2 sekunde u gasi se , sumljamda je crkla maticnu plocu , nasao sam da je kupim ali je na toj crkla graficka pa me zanima kako se mjenja ta graficka da li je nesto kao procesor da se ubaci ili je zalemljeno na maticnu kao neki cip.

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Ne vjerujem jer se pali 1-2 sekunde u gasi se , sumljamda je crkla maticnu plocu , nasao sam da je kupim ali je na toj crkla graficka pa me zanima kako se mjenja ta graficka da li je nesto kao procesor da se ubaci ili je zalemljeno na maticnu kao neki cip.

Uglavnom na lap topu se ne menja nista ali moze da se pojaca memorija i kod zahtevnijih korisnika procesor (ali to kosta) grafika se ne menja

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Pa onda ta maticna na kojoj je otisla graficka je beskorisna ?

Upravo tako!
Mada na tvom laptopu nemora da znaci da je maticna otisla treba
proveriti stanje baterije i da li taj punjac uopste puni tu bateriju!
Ja bih ti preporucila da kontaktiras clana Nikolajub preko PP pa da vidis
sta ce ti on reci covek se dosta razume u hardver!

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194

Druže nema tu zamjene. Postoje Laptopi koji imaju externu grafiku i koja može da se mijenja ali to nije slučaj sa tim laptopom...Moglo bi se desiti da je i na tom laptopu stradala grafika jer je NVIDIA GeForce Go 6100.

Ali ako ćemo pravo i staro je to druže...

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Hvala svima na prijedlozima , laptop jest stariji ali moze posluziti za kucnu upotrebu . Odnjecu ga u servis da oni to ispitaju , jer znam da imaju testeri za maticne itd pa je njima to mnogo lakse utvrditi u cemu je problem.

Natrag