Problem sa konekcijom izmedju televizora i računara

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Daj Boze da ce i ovo da mu resi problem, nekako imam osecaj da se uputstvo koje dolazi uz televizor ne cita do kraja, s druge stane verovatno da se podesavanja na zice razlikuju od podesavanja na wireless , ako je ruter u pitanju, u wifi podesavanjima na njemu treba dati [hl]dozvolu za pristup doticnom uredjaju[/hl], a ko su kablovi u pitanju, ono "Smart" u nazivu aplikacije , trebalo bi da zavrsi poso(treba procitati manual-uputstvo).
...U svakom slucaju, ako je to novo i nece, trebalo bi pozvati servisera, ja licno ne bih izdrzao ovu agoniju koja traje vec dva dana i odneo bih to natrag u prodavnicu ili bih platio taxi i pice onom serviseru da dodje da ovo podesi. Treba videti kod nekog od komsija kako su resili ovo...

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Koji operativni sistem koristiš. Evo link za Windows 8....

Watch TV on Windows 8 devices

Kod:
http://www.samsung.com/global/smartview/english/

a evo link i za Samsung SmartView 1.0

Kod:
http://www.appmona.com/samsung-smartview-1-0.html

Ali tamo ovako piše
"★This app connects you to 2011/2012/2013 Samsung Smart TV. For 2014 Samsung Smart TV, please download Smart View 2.0 app★"

Pročitaj malo....
Koristim Windows 7-64 bitni operativni sistem i za ovaj televizor može samo Smart View 2.0 a ova nova verzija neće da mi radi stara verzija tog programa je radila znači isto je Smart Viev 2.0 samo stara verzija...

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Daj Boze da ce i ovo da mu resi problem, nekako imam osecaj da se uputstvo koje dolazi uz televizor ne cita do kraja, s druge stane verovatno da se podesavanja na zice razlikuju od podesavanja na wireless , ako je ruter u pitanju, u wifi podesavanjima na njemu treba dati [hl]dozvolu za pristup doticnom uredjaju[/hl], a ko su kablovi u pitanju, ono "Smart" u nazivu aplikacije , trebalo bi da zavrsi poso(treba procitati manual-uputstvo).
...U svakom slucaju, ako je to novo i nece, trebalo bi pozvati servisera, ja licno ne bih izdrzao ovu agoniju koja traje vec dva dana i odneo bih to natrag u prodavnicu ili bih platio taxi i pice onom serviseru da dodje da ovo podesi. Treba videti kod nekog od komsija kako su resili ovo...
Kada se skine
Stara verzija je Smart View 1.0 ali ti imaš vjerovatno neki drugi problem koji nema veze sa tim programom
Može li preko nekog drugog progrma koristeći wi-fi mrežu da gledam kanale na računaru?

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Gle nisi dao tacne podatke kako se povezujes na net, ako je wifi preko rutera, mora preko browsera da otvoris taj gejtvej na ruteru da prihvata tvoj televizor kao korisnika, jer kad to ne bi postojalo onda bi ti teoretski mogo da se prikljucis na bilo koji ruter kod komsije. A ako koristis to na zice, kablovi i tako to onda nesto nije podeseno kako treba.
Skokni u ovaj deo foruma, znaci postavi pitanje iskljucivo Konobaru(konobar019) ili onom Psyhou(psyhoraver), posto im je specijalnost ovo, al za promenu navedi sve od reda, koju vrstu interneta imas, konfiguraciju , os, sta si dosada pokusao i tako to, ajde...

http://serbianforum.org/threads/wireless-pitanja-i-odgovori.185930/page-110

Može li preko nekog drugog programa koristeći wi-fi mrežu da gledam kanale na računaru?
Znaci ako se ovo nisi zeznuo sa pitanjem, onda ti treba obican plejer, koj ce ti sipak televizor, recimo Vlc player, Simple player ili slican i samo ubacis adresu kanala u url i gledas, znaci van televizora, ako si na to mislio.
Da ne bi ostao ispusten, znaci odsecen od sveta dok resis taj problem, skokni u ovaj deo, pa baci pogled...

http://serbianforum.org/threads/vazno-za-sve-nove-clanove-serbianforuma.521281/

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Gle nisi dao tacne podatke kako se povezujes na net, ako je wifi preko rutera, mora preko browsera da otvoris taj gejtvej na ruteru da prihvata tvoj televizor kao korisnika, jer kad to ne bi postojalo onda bi ti teoretski mogo da se prikljucis na bilo koji ruter kod komsije. A ako koristis to na zice, kablovi i tako to onda nesto nije podeseno kako treba.
Skokni u ovaj deo foruma, znaci postavi pitanje iskljucivo Konobaru(konobar019) ili onom Psyhou(psyhoraver), posto im je specijalnost ovo, al za promenu navedi sve od reda, koju vrstu interneta imas, konfiguraciju , os, sta si dosada pokusao i tako to, ajde...

http://serbianforum.org/threads/wireless-pitanja-i-odgovori.185930/page-110

Znaci ako se ovo nisi zeznuo sa pitanjem, onda ti treba obican plejer, koj ce ti sipak televizor, recimo Vlc player, Simple player ili slican i samo ubacis adresu kanala u url i gledas, znaci van televizora, ako si na to mislio.
Da ne bi ostao ispusten, znaci odsecen od sveta dok resis taj problem, skokni u ovaj deo, pa baci pogled...

http://serbianforum.org/threads/vazno-za-sve-nove-clanove-serbianforuma.521281/
Postavio sam pitanje na onom forumu al ja mislim da mi neće zato što u onom programu piše da je internet konekcija Wired žičana a ja hoću da mi bude wi-fi tj da ide preko wi-fi ali u programu tom ne mogu to da promjenim.Ranije sam dobijao 4 broja koja se pojave na TV i kada to unesem u taj program poveže se sam

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ako kazes da je sve bilo u redu pre tog azuriranja u sta pocinjem nekako i da sumnjam, al dobro sad, da li si u mogucnosti da resetujes to sve na originalne postavke i ubacis ponovo staru aplikaciju pa ga kresni, mislim probaj to tako dal oce. Inace za ovo pise da ima u sebi :

Wi-Fi built in, which means you can connect your TV to your Wi-Fi network without having to trail wires around your living room.

...sto znaci da bi trebalo da radi, e sad mozda moze samo da bude nesto kao pristupni point znaci ostali da primaju od njega signal, a ne i sam da moze da se poveze na wifi, ovo je malo nejasno...ipak pogledaj tamo u opcijama da li ima nesto u vezi wi-fi-a...verovatno si tokom azuriranja uneo pogresne postavke, koje su presudne.

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Spominješ računar...ali konkretno pitanje je laptop ili računar...imaš li na tom računaru wi-fi...:D
Desktop računar imam ruter koji je povezan sa TV i računaruom ovo je do programa!!!
Danas sam restartovao TV do kraja i sve ispočetka uradio podešavanja i neće.
capture.jpg

Kada sam instalirao aplikaciju koja radi samo na Win 8 računarima prepoznalo mi je odmah TV a kada prodjem da udjem piše da je nega greška do interneta?
Šta mislite da instaliram Win 8 na Virtualnoj mašini pa ako radi da u radim novi sistem

Poslednja izmena:
Natrag