Problem sa kompom.

Član
Učlanjen(a)
11.08.2013
Poruka
8
Pozdrav svima. Imam problem sa kompjuterom. Kupio sam ga pre 3 dana u gigatronu, bez operativnog sistema. Kada sam prikljucio sve kablove, da instaliram windows, nije bilo slike na monitoru, znaci samo crno, monitor ne reaguje uopste. Komp radi, mada brine me to sto se ne cuje ono "bip" kad ga ukljucim. Mislio sam da je zbog monitora, posto je monitor star 7, 8 godina, pa ne moze da podrzi rezoluciju, ili tako nesto, ne razumem se bas u to. Graficka je na kompu 2gb memorije. Izvinjavam se ako sam bio malo neprecizan, ali ako mozete, dajte mi neki predlog sta moze da bude problem. Hvala unapred. :)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
Prije svega reci mi da li si sve kablove povezao kako treba? Da nisi slucajno povezao kabal od monitora na integrisanu karticu na ploci,a ne na grafiku koju spominjes.Mada i mene cudi zasto se ne cuje bip kada se ukljuci racunar na dugme.Daj malo vise podataka o konfiguraciji naziv ploce,koji procesor,koja je grafika u pitanju tacne nazive.Ako nista drugo komp je u garanciji mozes probati kod nekog drugog da povezes na monitor pa da vidis hoce li raditi a onda pravac u Gigatron ako ne radi.
Uključi samo monitor prethodno raskačen sa kompa. Ako je sa njim sve ok trebao bi da ti se pokaže logo "no signal" ili sl.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.08.2013
Poruka
8
Da, da. To je sigurno problem, prikljucio sam ga na integrisanu, ali ne mogu to sad da proverim, nemam prikljucak kod sebe. Kad nabavim prikljucak, probacu. To i mene najvise brine sto se ne cuje bip, nebitno gde sam prikljucio. Evo konfiguracije: Maticna AMD MSI 760GM-P21. Procesor: AMD FX-4130 4-Core 3.9GHz. Graficka: AMD Radeon HD 7750 2GB DDR3. Sa monitorom je sve u redu, radio je na njemu drugi komp dok nisam priljucio ovaj novi.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Pozdrav svima. Imam problem sa kompjuterom. Kupio sam ga pre 3 dana u gigatronu, bez operativnog sistema. Kada sam prikljucio sve kablove, da instaliram windows, nije bilo slike na monitoru, znaci samo crno, monitor ne reaguje uopste. Komp radi, mada brine me to sto se ne cuje ono "bip" kad ga ukljucim. Mislio sam da je zbog monitora, posto je monitor star 7, 8 godina, pa ne moze da podrzi rezoluciju, ili tako nesto, ne razumem se bas u to. Graficka je na kompu 2gb memorije. Izvinjavam se ako sam bio malo neprecizan, ali ako mozete, dajte mi neki predlog sta moze da bude problem. Hvala unapred. :)

Ako imas mogucnosti pozajmi od nekog monitor pa probaj!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Da, da. To je sigurno problem, prikljucio sam ga na integrisanu, ali ne mogu to sad da proverim, nemam prikljucak kod sebe. Kad nabavim prikljucak, probacu. To i mene najvise brine sto se ne cuje bip, nebitno gde sam prikljucio. Evo konfiguracije: Maticna AMD MSI 760GM-P21. Procesor: AMD FX-4130 4-Core 3.9GHz. Graficka: AMD Radeon HD 7750 2GB DDR3. Sa monitorom je sve u redu, radio je na njemu drugi komp dok nisam priljucio ovaj novi.

Ako je novije kuciste onad je moguce da nema u sebi biper vec se on naknadno kaci proveri u kucistu da li imas neki mali zvucnik!
Ako je CRT(kutija) monitir u pitanju treba ti adapter!
Ako je nesto malo novije onda ti tu nije problem do monitora vec nesto drugo!
Koji je to monitor u pitanju?

Član
Učlanjen(a)
11.08.2013
Poruka
8
Monitor je samsung SyncMaster 795DF. A proverio sam vec kod druga, prikljucio sam na njegov monitor, i ista situacija, mada i njegov monitor je star 5, 6 godina, i mislim da isto treba adapter. A za viper, nisam te razumeo, naknadno se kaci?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
Ako je sve u redu sa monitorom,problem moze biti do maticne,grafike mozda nije sjela dobro u utor kao i do memorije.Ali posto je komp nov i ima sigurnosnu naljepnicu najbolje da podjes kod njih i vidis u cemu je problem .Sto se tice grafike ao se ne varam ti imas na njoj VGA, DVI i HDMI prikljucak tako da komp mozes povezati sa tvojim monitorom sa VGA kablom tako da ti adapter nije potreban.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.08.2013
Poruka
8
Pa to, ne bih sad da ga otvaram, i sam nesto gledam, jer mi mozda u gigatronu nece hteti da uvaze garanciju. Ali ti si mi rekao gore da ga nisam slucajno prikljucio na integrisanu karticu, onda je tu greska valjda, sto sam ga prikljucio na integrisanu.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
138
Pa to, ne bih sad da ga otvaram, i sam nesto gledam, jer mi mozda u gigatronu nece hteti da uvaze garanciju. Ali ti si mi rekao gore da ga nisam slucajno prikljucio na integrisanu karticu, onda je tu greska valjda, sto sam ga prikljucio na integrisanu.
Probaj monitor spojiti vga kablom sa AMD Radeon HD 7750.Napisi da li se cuju ventilatori da li svetli lampica od hdd?

Član
Učlanjen(a)
11.08.2013
Poruka
8
Ne mogu da spojim sad, nemam kabl, tj onaj prikljucak, cim nadjem prikljucak napisacu sta je bilo.

Natrag