Član
- Učlanjen(a)
- 12.04.2010
- Poruka
- 36
evo ovako stvari stoje.
imam lap top sa vec fabricki instaliranim win 8.
e sada resio sam da pored windowsa instaliram i linux ubuntu.
prvo sam pokusao da ga instaliram sa wubijem ali posle instalacije mi je uvek davao error. ok
onda snimim linux ubuntu 13.4 na usb flash.
prvo probvlem je bio da udjem u bios ali rekose mi ovde na forumu da umesto del ili F1 pritisnem F2. uspelo je
udjem ja u bios i podesim da mi podize sistem sa usb-a
krecem u instalaciju, a on mi kaze da ne mogu i da je instalacija has bee3n bloicked by the curent sewcurity policy.
p[okusam vise puta i uvek isto.
tu verc pocinjem da jedem komp ali
pitam ovde na nekom forumu u cemu je problem i odgovore mi da u biosu zamenim UEFI sto i ja uradim i stavim LEGACY BIOS.
pocinjem montazu koja tece veoma lepo, naravno instaliram na posebnu particiju zavrsava se instalacija i trazi mi da restartujem komp sto i uradim.
medjutim pojavi mi se
ERROR: UNKNOWN FILE i ispod
GRUB RESCUES
ugasim ja komp pokusam opet i opet isto. vratim se u bios i promenim opet na UEFI i podizanje sa HDD-a ali dobijem samo windows a moga linuxa nema nigde.
DA LI NEKO ZNA O CEMU SE RADI DA NE BIH POJEO LAP TOP a verujem nije ukusan
imam lap top sa vec fabricki instaliranim win 8.
e sada resio sam da pored windowsa instaliram i linux ubuntu.
prvo sam pokusao da ga instaliram sa wubijem ali posle instalacije mi je uvek davao error. ok
onda snimim linux ubuntu 13.4 na usb flash.
prvo probvlem je bio da udjem u bios ali rekose mi ovde na forumu da umesto del ili F1 pritisnem F2. uspelo je
udjem ja u bios i podesim da mi podize sistem sa usb-a
krecem u instalaciju, a on mi kaze da ne mogu i da je instalacija has bee3n bloicked by the curent sewcurity policy.
p[okusam vise puta i uvek isto.
tu verc pocinjem da jedem komp ali
pitam ovde na nekom forumu u cemu je problem i odgovore mi da u biosu zamenim UEFI sto i ja uradim i stavim LEGACY BIOS.
pocinjem montazu koja tece veoma lepo, naravno instaliram na posebnu particiju zavrsava se instalacija i trazi mi da restartujem komp sto i uradim.
medjutim pojavi mi se
ERROR: UNKNOWN FILE i ispod
GRUB RESCUES
ugasim ja komp pokusam opet i opet isto. vratim se u bios i promenim opet na UEFI i podizanje sa HDD-a ali dobijem samo windows a moga linuxa nema nigde.
DA LI NEKO ZNA O CEMU SE RADI DA NE BIH POJEO LAP TOP a verujem nije ukusan