Član
- Učlanjen(a)
- 06.09.2009
- Poruka
- 239
Ovaj problem je verovatno od skora,zadnji put sam hd tune palio pre mesec dana i sve je bilo u redu.Pustio sam jos jednom u medjuvremenu regenerator iz Hiren's Boot-a,2 sata je skenirao i nije nasao lose sektore.Defragmentaciju radim 2x mesecno,probacu i sa ovim programom.Hvala u svakom slucaju svima.ZiveliKo sto ti je i sam program rekao imas 57 prelocirana sektora(verovatno si trebao i da odreagujes kod prvih 5, al ajde sad). Reko bih da nema neke narocite potrebe za uzbudjavanjem. Verovatno da bi vecinu ovih sektora i uspeo da spases da si na vreme uticao. E sad, treba propratiti situaciju i za neki dan preskeniraj opet da vidis da se situacija nije pogorsala.
Znaci slika kaze da trenutno nema ni jedan pendig sektor, odnosno u progresu, a ovi 57 ko zna kad su napravljeni. Moze da se desi cak i fabricki kupljen tako.
Sve sto mogu da ti preporucim je da skines program Smart Defrag i da defragmentises malo disk. Program je karakteristican po tome sto ne mora ceo hard da defragmentises nego odredis custom folder sa filmovima i onda ga on obradi. Ja ga koristim recimo kad instaliram neku igru i onda folder od igre defragmentujem radi tecnijeg ucitavanja itd.
- Znaci proprati situaciju u narednim danima i ako se situacija pogorsa, propusti hard kroz HDD Regenerator, mada se nadam da nece imati potrebe za time. Rano je jos za davanje saveta koji bi nam se obili o ledja.[/