Problem sa gadžet aplikacijom

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
163
Kada pokušam da otvorim gadžet radne površine pc mi izbaci prozor " Gadžetima radne površine upravlja administrator računara" i ne mogu im pristupiti. Prijavljen sam kao admin ali nisam našao opciju kako isključiti pojavljivanje tog prozora

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.245
Kada pokušam da otvorim gadžet radne površine pc mi izbaci prozor " Gadžetima radne površine upravlja administrator računara" i ne mogu im pristupiti. Prijavljen sam kao admin ali nisam našao opciju kako isključiti pojavljivanje tog prozora

Jesi li možda instalirao neki zaštitni softver za ransomware viruse tipa CTB-Locker, TeslaCrypt i td...Naprimjer program CryptoPrevent.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Takodje, napravi mali test sa tim Win-om.

- Udji u kontrolni panel, pa u sekciji User, kreiraj novog Administratora(ne standard user), recimo Proba i ubaci password proba(plus proba u verifikaciji).
Zatim idi dole i iz start menija napravi switch i uloguj se kao admin Proba (ili restartuj prvo svejedno) sa sve passwordom upisanim. I zatim testiraj to.
Ovo radimo da bi smo otkrili da li je ogranicenje samo na prethodnom admin nalogu ili na svima.

Ako opet nece, onda su druge opcije u pitanju, recimo ovo u drugom postu sto je napisano, zatim da si nesto iz administartive tools u local security policy - nesto menjao. Svejedno nekako imas restrikciju.
Najgore je ako si folder sa gadgetima licno menjao, pa si zaboravio. Znaci desni klik sa folderom gadgets i iz security taba preuzmes ownership i dodas se kao admin(tvoje log ime), sa obaveznim apply, na kraju.
Sad pitaj Boga koji ti OS u stvari imas, ako imas desetku, moguce je da ni obican User(standard) nema pravo da menja ovo, nisam proveravao.

P.S...desni klik na ikonu My Computer na desktopu, pa manage i Local users and Groups, nadji se dal te ima,
i koji ti je status.

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
163
Nisao ništa instalirao od navedenih programa za ransomware viruse. Napravio sam novi nalog kako je Bazilik naveo u postu, međutim i pod drugim nalogom isto obavještenje da samo admin može upravljati gadgetom. Ovo počinje več da iritira. I u folderu gadgeta ništa nisam mjenjao jer sam laptop dobio od brata koji nije ništa nije dirao kako ga je kupio. U securiti tabu ne dozvoljava mi nikakve promjene.

Zaboravio sam da navedem da je na Laptopu instaliran Win 7 Professional

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Nisao ništa instalirao od navedenih programa za ransomware viruse. Napravio sam novi nalog kako je Bazilik naveo u postu, međutim i pod drugim nalogom isto obavještenje da samo admin može upravljati gadgetom. Ovo počinje več da iritira. I u folderu gadgeta ništa nisam mjenjao jer sam laptop dobio od brata koji nije ništa nije dirao kako ga je kupio. U securiti tabu ne dozvoljava mi nikakve promjene.

Zaboravio sam da navedem da je na Laptopu instaliran Win 7 Professional
Imaju neke od vrsta Win.7,problem sa ti Gadzetima.Nailazio sam na problem da neki Win.7 i nema gadzete,a ne mogu ni da se apdejtuju.Ja mislim da je to do vrste OS-a

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Citao sam ranije po raznim forumima i nisam naisao na nekog ko je resio problem bez reinstalacije OS-a.Sad da li se isplati uraditi novu instalaciju zbog gadzeta,to samo ti mozes odluciti.

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
163
Gadgeti nisu bili izgubljeni nego nisam imao admin. dozvolu za njihovo pokretanje inače laptop sam dobio takav.

Natrag