Problem sa eksternim hard diskom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Pozdrav forumaši.
Imam još pola slobodnog prostora na eksternom hard disku i kada hoću nešto ubaciti pokazuje mi da nema dovoljno slobodnog prostora.
I što je najgore nekad hoće da prebaci a nekad neće.
Šta bi mogao biti problem ?
10salxv.jpg

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Možda pad s jedno metra visine i oštečenje sectora ili lažna veličina harda ako je kupljen preko Ebaya, uglavnom problem je mehaničke prirode

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Kupljen je nov u trgovini sa informatičkom opremom a ima još i garanciju.Kod mene nije imao nikakve padove a ni udarce,jedino ako u magacinu nisu igrali frizbija sa njim.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Hardverski problem. Ako je pod garancijom nosi pa ih je*i u mozak jer je sigurno neko oštećenje prilikom transporta ili skladištenja.

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Primjetio sam da neće prebaciti samo igrice a ostale datoteke hoće.Prenjeo sam nekoliko igrica tj.oko petnestak i neće više.A filmove npr.bez problema.
Malo čudno.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Primjetio sam da neće prebaciti samo igrice a ostale datoteke hoće.Prenjeo sam nekoliko igrica tj.oko petnestak i neće više.A filmove npr.bez problema.
Malo čudno.

Hmm. Znači kad kopiraš igricu pokazuje ti da nemaš prostora a kad kopiraš film ide bez problema. Da mi isključimo i softverske probleme idi kod nekog druga i prikokčaj HDD za njegov komp i probaj da prebaciš neku igricu ako kod njega hoće a kod tebe neće znači da ti je neka greška na windowsu.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Kad si spomenuo igrice mislim da je problem u formatu, tj da si hdd formatirao u FAT-u a ne u NTFS-U, pa igrice koje su u ISO formatu i veličine veće od 4 gb neće prebacitit

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Bravo tbreza mislim da si potpuno razumio problem.Većinom su u ISO formatu i preko 4 GB,a što se tiće formata nisam ništa radio.HDD je kupljen nov.
Šta sad trebam raditi da formatiram ?
Ja igricu raspakiram i prebacivam je po malo iz dva tri puta i sve je OK.

Imaš li kakav predlog!

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Bravo tbreza mislim da si potpuno razumio problem.Većinom su u ISO formatu i preko 4 GB,a što se tiće formata nisam ništa radio.HDD je kupljen nov.
Šta sad trebam raditi da formatiram ?
Ja igricu raspakiram i prebacivam je po malo iz dva tri puta i sve je OK.

Imaš li kakav predlog!

Isprazni hdd i formatiraj (prebaci FAT U NTFS) i više nečeš imati problema - to si trebao napraviti kad si ga kupio

Ako ne znaš kako poslat ću ti par screenova da vidiš, nije ništa komplicirano,ali se brišu svi podaci sa hdd-a

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Da znam da se brišu svi podaci prilikom formata.
OK može koji screen što je sigurno sigurno je.

Hvala puno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag