Problem sa dvd rezacem?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272

Ovo jos nisam video da i pored svega opet ga prijavi kao ATA uredjaj pod uslovom naravno da su u pitanju sata diskovi!
Osim ako nisi zaboravio da instaliras drajvere za cipset i hard disk!
Nemam vise neku ideju jedino da sacekas jos nekog sa predlogom koji je meni promakao!
Kada ti bude prijavio diskove kao sata prijavice ti i rezac kao sata!

Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
353
HDD-ovi jesu sata i taj rezac dok onaj drugi (pioneer) nije sata.Sto se tice drajvera za cipset nisam siguran da li sam ih instalirao a za HDD sigurno nisam to jest nisam ni znao da trebaju uvek mi komp sam prepoznaje hdd-ove tako da nisam ni znao da imaju drajveri za hdd?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
HDD-ovi jesu sata i taj rezac dok onaj drugi (pioneer) nije sata.Sto se tice drajvera za cipset nisam siguran da li sam ih instalirao a za HDD sigurno nisam to jest nisam ni znao da trebaju uvek mi komp sam prepoznaje hdd-ove tako da nisam ni znao da imaju drajveri za hdd?

Komp ce uvek prepoznati hdd ako su ispravni ali ce ih staviti kao ata uredjaj bez drajvera za cipset i hard!

Koja je maticna ploca u pitanju?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Drajvere za tu plocu skini odavde znaci sa desne strane izaberi OS koji koristis kao region biraj evropu!
Znaci skidas cipset lan i sata raid ahci drajvere!Za zvuk i nemoras to jest audio kako hoces!Gledaj datume kad je koji izasao pa skini noviji ako ima vise varijanti!

Kod:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3533#dl

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Kada budes reinstalirao sistem redosled instaliranj drajvera ti je
cipset
hard
grafika
lan

Koristim win 8.1 a drajveri su za win7,da li mogu oni?

Izgleda da ne postoje drajveri za taj os na toj ploci nazalost mislim da ne moze!
Mozda ti zbog toga i brljavi sa rezacem i hardovima!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
353
Sa hardovima nemam problema samo sa rezacem i to se desilo tek sada a win 8.1 koristim odavno?Pre par dana sam se resio nekog malwera mozda mi je on nesto zeznu rezac?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
jer cak i za Win 7 vidm da su drajveri skoro 4 god stari a cisto sumnjam da ce ih izbacivati!

Natrag