Problem sa cdom i ucitavanjem njega.

Učlanjen(a)
21.02.2013
Poruka
1
Molim vas ako mozete da mi pomognete, imam problem sa cd-ovima ubacim cd i nista se ne desava kao da ga i nisam ubacio.. To mi se desava sa vise cedeova ,a ne samo jedan.. Imam windows 7. Ako mozete da mi pomognete, unapred hvala i pozdrav!
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Prva ideja je da je crkao uređaj, druga da ga je neki virus, bag ili nestručno rukovanje 'disejblovalo' u device menadzeru, a treća je neki od zamršenijih problema tipa matične ploče, konektora itd. Mislim da ćeš uzrok teško utvrditi bez drugog računara na kom bi mogao da proveriš da li je uređaj/čitač ispravan. Za početak uradi sledeće: Control panel/system/device manager/ DVD CD rom drives i stani mišem na naziv svog CD uređaja/desni klik/properties. Pogledaj šta piše u device status, da li stoji 'This device is working properly' i da li u 'device usage' piše 'use this device (enable)'. Ako je tu sve OK mislim da možeš da se spremaš za prebacivanje i isprobavanje uređaja u nekom drugom računaru. Kad si već otvorio kutiju pogledaj kako stoje kablovi, veza između uređaja i matične ploče - da li je lepo ubodeno. Da li si nešto čačkao, dodavao u računaru pre nego je uređaj otkazao?
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
35
Provjeri sve ovo sto ti je predlozio PECA023 ako ti ne pomogne,probaj da ocistis laser.A ako nista ne pomogne,prikljuci ga na drugi komp pa vidi...
 
Učlanjen(a)
28.11.2013
Poruka
6
Ako ti ne cita nijedan cd, onda je crk'o drajv. Ako ti ne cita mnoge, ali neke hoce, onda ce drajv USKORO da crkne. To je moje iskustvo sa poslednjih 3-4 cd drajva.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Probaj te CD-e kod nekoga,ako rade onda je otisao rezac,citac.
 
Natrag
Top