Problem sa ADSL Wireless-om

Član
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9
Ja sam novi na forumu pa tako imajte razumjevanja ako je ovakva teme vec bila.. Ovako, imam Telekomov ADSL internet i modem EchoLife HG520b i posto imam laptop (mrezna karta je broadcom) htio sam da ga povezem preko wirelessa ali desio se problem kada ukljucima wireless na modemu meni se internet u desktop racunara zamrzne i nista vise ne mogu da radim dok ne iskljucim wireless, a isto tako ne mogu ni da koristim wireless na laptopu jer ne ucitava stranice.Na računar se povezujem preko mrežnog kabla a na laptop preko wirelessa isto tako na laptopu kada se konektujem pise The DNS Server is not responding a na raćunaru pise
5dqg68.jpg

Prije mjesec dana sve je radilo normalno. Ako neko zna u cemu je problem nek mi pomogne..
Unaprijed hvala...

Dodato posle 12 Sati 40 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Zna li neko u cemu je problem ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
1
Isključi wireless.
Kad ti na desktopu proradi internet, kucaj 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 na nekoj od ovih adresa (verovatno na prvoj) ćeš dobiti pristup ruteru. User i pass su verovatno admin - admin, ali piše ti u uputstvu verovatno.
Nađi gde se podešava IP adresa i podesi je da bude npr 192.168.1.51

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Isključi wireless.
Kad ti na desktopu proradi internet, kucaj 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 na nekoj od ovih adresa (verovatno na prvoj) ćeš dobiti pristup ruteru. User i pass su verovatno admin - admin, ali piše ti u uputstvu verovatno.
Nađi gde se podešava IP adresa i podesi je da bude npr 192.168.1.51

Prije svega najprije skini drajvere za wireless i instaliraj ih. Možda su ti oni problem. Vjerojatno su pali. Meni se to desilo nekoliko puta.

Član
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9
>HVala vam svima probaću pa ću da javim...

Dodato posle 3 Sati 26 minuta:

Prije svega najprije skini drajvere za wireless i instaliraj ih. Možda su ti oni problem. Vjerojatno su pali. Meni se to desilo nekoliko puta.

Jel znas mozda odakle mogu da ih skinem...

Dodato posle 16 minuta:

Jos nesto da kazem kada odem kod komsije wireless na laptopu normalno radi...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
142
Sto bi znacilo da nema veze sa drajverom za wireless,ajde darko98 javi sta bi sa tvojim problemom,jesi li probao to sto je napisao vuk89..to uglavnom resava problem.

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
evo i ja da dam neki predlog.
1.mogu da budu drajveri
2.svi EchoLife modeli imaju problem sa dhcp tj.sa automatskim dodeljivanjem ip adresa preko wireless-a
3.desava se na nekim modelima da wireless kartica jednostavno nece da se zakaci za ruter ako je wep key wpa2 ili wpa2psk to ces srediti ako key stavis da bude wep i stavis 10 brojeva po izboru.
probaj da stavis rucno ip adresu u wireless karticu na laptopu ovako

ip adress 192.168.1.10
subnet mask 255.255.255.0
default gateway 192.168.1.1

prefered DNS server 192.168.1.1

ovo bi trebalo da ti resi problem ako ne obavezno probaj da stavis key da bude wep od 10 broja

ako ti jos nesto treba kontaktiraj me u temi koju vodim http://serbianforum.org/internet/185930-wireless-internet-pitanja-i-odgovori.html

Član
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9
koji wep kod mene ima 64-bits i 128-bits
i gde da najestim ip adresu na modemu ili laptopu ili racunaru

Sto bi znacilo da nema veze sa drajverom za wireless,ajde darko98 javi sta bi sa tvojim problemom,jesi li probao to sto je napisao vuk89..to uglavnom resava problem.
ne mogu da nadjem ta podesavanja na modemu jer imaju 4 ip adrese nzm koju da promjenim

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
stavis wep 64bit npr.1122334455 i to ti je key.
ip adresu namestis u wireless network u laptopu kao sto sam ti i napisao.
modem ne diraj jer nista neces dobiti ako mu promenis ip u njemu.
promeni mu i ssid neznam sad sta ti pise kad skeniras signale ali stavi npr da bude darko98.
region mu stavi poland.pa javi sta si uradio

Dodato posle 5 minuta:

to treba bas ovako da ti izgleda!Untitled.jpg

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    6,5 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9
sad cu da probam pa cu da javim

Dodato posle 23 minuta:

opet isto, namjestio sam ovako
23k9noo.jpg

a kad ukljucim wireless, na racunaru mi se opet ovo prikaze
34huq7s.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
ajde ovako da napravimo skini sa neta i instaliraj TeamViewer 6 kad to uradis pustis mi sms,poslacu ti moj broj tel.na pp.znaci instaliraj ga na tom desktop racunaru sto ti radi net na njemu onda cu ja da se preko neta zakacim na taj tvoj komp i ruter i da resimo problem ako je moguce.

Natrag