Problem PROXY

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Pozdrav narode!
Naime imam sledeci problem: Evo vec neko vreme imam problem pristupa nekim stranicama (priblizno svaka 4-5) na internetu a kojima sam pristupao do skora bez problema ukljucujuci i meni omiljeni forum (serbianforum). Probao sam sa restartovanjem modema, sa promenom browsera ali nista. Jedina prednost u odnosu na druge browsere je sto u google chromu mogu da pristupim nekim stranicama ali mi treba preko 5 min za svaku stranicu po naosob. Svim problematicnim stranicama jedino mogu da pristupim koristeci neki nezavisan proxy server, tada sve radi ok. To je u sustini cela problematika, nadam se predlozima ;)

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Trebas pogledati u svojim programima za zastitu racunara u njima imaju postavke za zabranu pojedinim serverima i to trebas odcekirati.Evo ti primer sa malwarebytes programom kako je kod njega.

1.png

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
OS sistem mi je Linux Ubuntu 11.04, nemam ni jedan program instaliran jer je u pitanju livecd koji dizem sa usb-a (otisao mi hard). ;)

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Sorry.Probaj napraviti na nekom drugom kompu kopiju tog liveCD ,pa ponovo formatiraj taj USB i nabaci liveCD.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Probao sam druze i sa Linux Mint 10, Ubuntu 10.04, Kubuntu 11.04... i svugde isti problem, a kada odem preko nekog nezavisnog proxy servera sve je ok.

Dodato posle 28 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kontaktirao sam podrsku, rekli su mi neke DNS ove da ukucam kao i da iskljucim proxy i da bi tada sve trebalo da bude ok. Evo ja sam gledao al nije mi jasno gde da iiskljucim proxy i gde da kucam ove dns-ove. U pitanju je Ubuntu 11.04... Pozzz

Poslednja izmena:
Natrag