Problem PC-a

Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
53
pozdrav!! imam jedan problem sa kompjuterom koji mi se konstantno javlja prilikom ulaska u Google chrome otvarami uvjek duplu ikonu isto mi je na internetskom pristupu uvjek mi je dupli racun za pristup internetu to mi stvara do usporenja pc-a i teze mi otvara stranice.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Moram priznati da nisam shvatio problem. Da li ti se prilikom pokretanja CHROM-a na desktopu pojavljuje jos jedna precica za CHROM pored vec postojece? Sta si mislio pod "racun"?
Inace moj generalni savet svim korisnicima CHROM-a je - deinstalirajte to djubre, ali me retko kada poslusaju :)

Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
53
e upravo to mi se desava gdje mi se stviori jos jedna precica . mislio sam na racun odnosno sifru internetskog pristupa mome racunu.nasao sam nekakav program vjerovatno je djete instalirao PRIVOXY izbrisao sam al i dalje mi se pojavljuje a uz to slab sam sa inace sa radom oko kompjutera

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Najverovatnije neki virus, za pocetak skenirajte sa malwarebytes, besplatnim programom...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Prvo sto mi pada na pamet je da ti ona "prva" precica za CHROME na desktopu nije precica za sam CHROM vec za njegovu instalaciju. Kada ti se pojavi druga precica ti izbrisi sa desktopa ONU PRVU. Ako ti se onda nova precica ne bude pojavljivala to je to, resio si problem. Za tvoje drugo pitanje jos nisam siguran na sta se odnosi. Kako ides na internet, kacis se kablom na modem, bezicno na ruter ili putem USB modema preko mobilne telefonije?

Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
53
pokusacu ovo prvo danas jer sam trenutno na poslu a ovo drugo kacim se bezicno na ruter u desnom donjem djelu pc-a gdje treba da se konektujem na svoju adresu gdje pise wireless network conecction tu mi je dodata jos jedna lista za povezivanje (primer: ako mi je internetski pristup ----asum 12-- tu mi je dodat jos jedan ---asum 12 2---) i na oba se mogu konectovat.Znaci i tu mi se stvara problem isto kao i sa google chrome.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Za problem druge konekcije idi u control panel. Ako ima vindovs 7 u control panelu klikni na stavku "netvvork and sharing center" a onda na levoj strani klikni na "change adapter settings". U prozoru koji se otvori klikni desnim dugmetom misa na sve ikonice (osim jedine koju zelis da ostavis) i izaberi "disable". Tako ce ti na taskbaru, dole desno kod sata ostati samo jedna konekcija i racunar nece koristiti nijednu drugu.
Ako imas XP u kontrol panelu umesto "netvvork and sharing center" izaberi stavku "netvvork connections".

Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
53
resio sam problem sa google chromom. imam windows 7 i kod mene su postavke na srpskom jeziku , a engleski ne poznajem jer sam ucio ruski ako nije problem da mi napises proceduru na nasem jeziku da se lakse snadem . isao sam na google prevodilac al mi slabo prevede! Unapred hvala!!!!

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Klikni desnim dugmetom misa na jednu ikonicu konekcije u tray-u (na onu malu desno dole u cosku ektana, pored sata). Iskocice ti mali pop-up meni i klikni levim dugmetom misa na donju stavku u njemu (to je na engleskom "open netvvork and sharing center" a nebitno je kako su je preveli - to je donja stavka). Onda u prozoru koji ti se otvori na levoj strani nadji nesto kao "promeni postavke adaptera" ili "promeni podesavanje adptera". I to je to! Onda klikni na svaku sliku koju zelis da uklonis (ispod njih ti jasno pise - asum 12, asum 12 2 itd) i izaberi opciju koja je verovatno prevedena kao "ukloni", "onesposobi", "iskljuci" ili tako nekako, ne mozes pogresiti. To je sve.

Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
53
Jedno veliko hvala prijateljima ovog foruma koji su mi pomogli u resavanju ovog problema !!! Sve je sada u redu i normalno radi PC. nema dugog cekanja pri otvaranju nekih linkova kao pre.

Natrag