problem oko realtek AC '97

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
imam problem sa insalaciom drajvera za zvucnu kartu realtek ac 97.reinstaliro sam sisem xp drugu i sve sam resio osim ovog problema.skidao sam s neta drajvere za tu kartu sa raznih sajtova.naime problem je kad krene instalacija dodje do pola i samo se restartuje komp,sve ostalo normalno radi.pokusavao sam i iskljuciti zvucnu, onda instalacija prodje uspjesno,al kad dojem tamo da je ukljucim komp se odma restartuje kad pritisnem ok.nzm u cemu je problem, pokusava sam sve i svasta i bios sam vraco na fabricka podesavalja,i sve sto mi je palo na pamet ali uvek isto.zvucna je integrisana na IBM-ovoj ploci,malo stari je racunar u pitanju ali je zvuk radio pre reinstalacije.molim ako neko zna o cemo se radi da mi pomogne, pogubio sam sve zivce celi dan nesto pokusavam i uvek isto.hvala unapred

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Skini drivere sa zvanicnog sajta za tu maticnu plocu posto je graficka integrisana, moguce da moras da uneses serijski broj na njihovom sajtu, a obicno ga imas na nekoj nalepnici. mada mislim da je za IBM samo model potreban, i ako nema tog modela potrazi pod legacy. U biosu proveri da li je (onboard audio)ac97 enabled tj. da li je ukljucena. Za ac97 mislim da mozes da koristis i driver update, ima ih u Microsoft driver database. Takodje skini everest i vidi tacan model zvucne kartice ili potrazi na sajtu IBM specifikacije maticne ploce pa vidi koji model je u pitanju(ima razlicitih modela).

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
resio sam.iso sam na automatic update i tamo stavio u device menager da sam prepozna i instalira uredjaj i posle nekoliko pokusaja je uspjelo.hvala svejedno

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
resio sam.iso sam na automatic update i tamo stavio u device menager da sam prepozna i instalira uredjaj i posle nekoliko pokusaja je uspjelo.hvala svejedno

"Za ac97 mislim da mozes da koristis i driver update, ima ih u Microsoft driver database." Napisao sam i to gore, jedino pogledaj na zvanicnom sajtu da li imas drajver, zbog soundmax ili koje god je aplikacije, radi stelovanja zvuka.

Natrag