Problem oko RAM memorije

Učlanjen(a)
15.10.2014
Poruka
8
Pozdrav!

Ne znam da li postoji tema vezenao za RAM, sad sam se registrovao, tako da ne zamerite. :)

E ovako, imam 2x1gb rama i danas sam uzeo jos 2gb i kada stavim i upalim komp pojavi se plava slika na par sekundi i pise 100 k***ca ali teorije nema da stignem da procitam, posle toga sve normalno i dodje do welcome screen i opet krene ispocetka, kao da se restartuje. I tako u krug..

Pokusao sam da stavim samo taj novi od 2gb i upali se komp, sve normalno radi. Zatim sam probao da stavim taj stari od 1gb i ostavim ovaj novi od 2gb i upali se i lepo pise da sad imam 3gb rama..

Sad meni ne ide u glavu kako nece da rade svi zajedno? Jako sam se iznervirao, polupacu ga majke mi..

Eto ako neko zna zasto je to tako neka mi pomogne, hvala unapred!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
nema potrebe da lupaš.prvo vidi koliko tvoja matična podržava RAM-a.drugo,da li su ti svi "keksovi(tačnije moduli)"istog proizvođača.treće,vidi kako ide šema slotova(ako ih je više od 2).ako si sve "ubo"treba pri staru da ti se čuje onaj jedan fini kratki beep.ako nije čućeš 2 beepa(kod AMI Bios) ili jedan dugi i jedan kratki(kod AWARD Bios).znači polako kreneš sa raznim kombinacijama i potrefićeš ako su moduli ispravni.take eazy.....

Učlanjen(a)
15.10.2014
Poruka
8
Hvala na odgovoru.

Kako ja da proverim koliko RAM-a moja maticna podrzava? Ako ima neki program da se skine pa da slikam da postavim ovde, stvarno sam duduk za ove stvari.

Ima 4 slota, 2 su zute boje i 2 cu crvene. Ova 2x1gb stara su bila na tim zutim slotovima. Znaci probao sam i menjao sam im mesta jedno 10ak puta i jedino sto sam uspeo je da stavim taj novi od 2gb i jedan taj stari od 1gb tako da sam imam 3gb.

E i da, kada palim cuje se samo jedan kratki beep.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Hvala na odgovoru.

Kako ja da proverim koliko RAM-a moja maticna podrzava? Ako ima neki program da se skine pa da slikam da postavim ovde, stvarno sam duduk za ove stvari.

Ima 4 slota, 2 su zute boje i 2 cu crvene. Ova 2x1gb stara su bila na tim zutim slotovima. Znaci probao sam i menjao sam im mesta jedno 10ak puta i jedino sto sam uspeo je da stavim taj novi od 2gb i jedan taj stari od 1gb tako da sam imam 3gb.

E i da, kada palim cuje se samo jedan kratki beep.
trebalo bi da ti to piše u manualu od matične ploče.koja ti je matična ploča?

Učlanjen(a)
15.10.2014
Poruka
8
Gigabyte GA-P31-DS3L

Сад сам мало гуглао и скинуо програм Aida64 и нашао сам нешто где пише maximum memory amount 4gb.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
...drugo,da li su ti svi "keksovi(tačnije moduli)"istog proizvođača...

nema veze ako su istog proizvodjaca ako ne rade na istoj frekvenciji i zbog toga vjerovatno pada sistem

inace kada ubadas ramove gledas da ubadas iste, nemoj mijesati memorije, nije dobro ni za njih ni za maticnu, a i kao sto pupil rece, treba vidjeti do koliko podrzava tvoja ploca, a na sajtu proizvodjaca pise do 4GB znaci to nije uzrok

ubaci 2 ddr2 rama od 800 ili 667Mhz i radice normalno

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
nema veze ako su istog proizvodjaca ako ne rade na istoj frekvenciji i zbog toga vjerovatno pada sistem

inace kada ubadas ramove gledas da ubadas iste, nemoj mijesati memorije, nije dobro ni za njih ni za maticnu, a i kao sto pupil rece, treba vidjeti do koliko podrzava tvoja ploca, a na sajtu proizvodjaca pise do 4GB znaci to nije uzrok

ubaci 2 ddr2 rama od 800 ili 667Mhz i radice normalno
to je malo starija al dobra ploča.koliko se sjećam ona podržava do max 444Mhz(nisam najsigurniji)DDR 2 i sva je prilika da ćeš ako želiš 4 gb RAM-a morati dodati još jedan keks od 2 gb.znači da imaš 2x2 gb.drugačije neće.

Učlanjen(a)
15.10.2014
Poruka
8
to je malo starija al dobra ploča.koliko se sjećam ona podržava do max 444Mhz(nisam najsigurniji)DDR 2 i sva je prilika da ćeš ako želiš 4 gb RAM-a morati dodati još jedan keks od 2 gb.znači da imaš 2x2 gb.drugačije neće.

Koje je to sr**e ako je tako! Danas sam puk'o 4.200din za 2gb i sad cu morati jos 2gb da uzmem da bih imao 4gb...

Maa.. :assassin:

EDIT: Jos ja pitam lika iz winwin-a da li je bolje da uzmem 2x1gb ili 2gb on kaze 2gb, a poslao sam mu maticnu da vidi...strasno

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
Koje je to sr**e ako je tako! Danas sam puk'o 4.200din za 2gb i sad cu morati jos 2gb da uzmem da bih imao 4gb...

Maa.. :assassin:
uvijek prije kupnje dobro se posavjetovati sa nekim ko zna'pogotovo oko odabira RAM-a.dobro poznavanje svoje matične ploče je najvažnija stvar(oko nje se sve vrti kad je nadogradnja u pitanju;ako je u pitanju procesor-koji chipset,RAM-koja frekvencija i ddr itd..)

Natrag