Problem oko Mozzile?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
U zadnje vreme obicno na fejsu kad sam, odjednom mi se mozzila ukoci, i ne reaguje uopste..tj.slika se kako da kazem zaledi, i ne mogu da izadjem uopste na x...dok u task menageru ne ugasim proces...pocinje da me nervira opasno, i to se desava slika se zaledi dok skrolujem na dole.U cemu je problem imali resenja...mozzila je verzija 45.0.1 a i evo nekih slika dole...imam mozda nekoliko dodataka za mozilu.I zanima me kad stavljam ovako slike jel koristim opciju puna slika ili slicica?Screenshot_6.jpg Screenshot_7.jpg

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.392
Proveri u opcijama podesavamja Mozille,pa u extenzije da nema neceg nepoznatok,pa to disable-uj i remove ili skini ponovo mozillu za sa njegocog sajta.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
U zadnje vreme obicno na fejsu kad sam, odjednom mi se mozzila ukoci, i ne reaguje uopste..tj.slika se kako da kazem zaledi, i ne mogu da izadjem uopste na x...dok u task menageru ne ugasim proces...pocinje da me nervira opasno, i to se desava slika se zaledi dok skrolujem na dole.U cemu je problem imali resenja...mozzila je verzija 45.0.1 a i evo nekih slika dole...imam mozda nekoliko dodataka za mozilu.I zanima me kad stavljam ovako slike jel koristim opciju puna slika ili slicica?Pogledajte prilog 91359 Pogledajte prilog 91361

Probaj ukloni je sa nekim programom detaljno pa je reinstaliraj!
S obzirom da imas 64bitni sistem a tako malo rama samo 2gb nije ni cudo!
evo ita verzija mozile na win 7 pro 64bita!

Capture.PNG

Rastereti mu malo taj ram iskljuci skajp ako ga ne koristis kao i skajp updater!
Iskljuci taj acrobat apdejter njega uvek mozes rucno pokrenuti ili reinstalirati
Amd external events program! itd itd
Kao i ostale programe koji ti bespotrebno rade u pozadini!

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Najverovatnije imas problem sa javom. FB previse koristi javu. Reinstaliraj je ili update-uj, svejedno.

Ako to ne pomogne ukucaj u adress bar:

about:support

a onda klikni na dugme - "Restart with all add-ons disabled" koje ces videti sa desne strane.

Ako onda bude kako treba problem je u nekom od ad-onova za firefox mada je to manje verovatno.

P.S. Veoma je losa odluka ostaviti besmislene pozadinske servise kao sto je Adobe Acrobat Update service neiskljucene (iako to sigurno nije uzrok tvog trenutnog problema).

Član
Učlanjen(a)
24.04.2012
Poruka
176
Највероватније ти је у питању Adobe Flash Plug-in. Ја отварам брдо прозора, око 10 само на Фејсу због рефрешовања, и то га знатно успорава; гура га исто као код тебе на преко 1.000.000. Кад завршим са рефрешовањем страница, убијем му plugin-container уTask Manager-у, затим Firefox.exe у Task Manager-у. Рестартујем Firefox, некад му није јасно па пита "Хоћеш ли да отвориш све од прошлог пута?", кажем ДА, али не отварам странице које сам освежио. Иако понекад има отворених и по 20 табова отприлике је на 400.000, јер су оне blank/неотворене. И да load-ује/диже брдо addon-а.

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Kao što @Komsija76 reče - prvo na 2GB RAMa, 64-bitni OS je UBIJANJE računara.
Idi na RUN pa upiši msconfig. Tu klikni na services, pa štikliraj hide all Microsoft services. Pogledaj šta je nepotrebno pa pogasi (vrlo verovatno da možeš sve). Potom otiđi na task menadžer, pa na Startup. I tu pogasi nepotrebno.
Sve što ti nije jasno da li da isključiš - pitaj ovde slobodno. Ako ti je lakše, napravi snimak ekrana šta je sve pokrenuto i u services i u startup. Tu smo da ti kažemo šta da ugasiš.
Posle toga uradi kako reče @DoMoga.

Ali opet ono najvažnije - ne valja 64-bita na 2GB! Treba joj 4GB za komotan rad. 2GB je MINIMUM ali će ti najverovatnije vrlo brzo svi programi koji su x64 početi tako da rade. Verovatno i da će zbog manjka RAM memorije, programi a i sam OS početi da posežu za virtuelnom memorijom.

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Tnx na odgovorima..pogasio sam procese u pozadini, i u start up..kao sto rece Salac UE.E sad me zanima, koristim neke dodatke za mozilu kao i svi mi ,ne mnogo jedno 4-5, dodjem s posla upalim komp i stalno mi se izgube iz add ons nema nista, ne mogu da ih vidim, dok ne instaliram neki novi, i restarujem mozzilu i onda se pojave svi..u cemu je problem, zasto se gube,kako da to sprecim da se ne gube.Evo i slike dole kad udjem u tools ---addons--.extensions stoji samo ovo, nema ni jedan dodatak..

Prilozi

• Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    43,6 KB · Pregleda: 5
Natrag