Problem oko kablovskog modema i Wi-Fi rutera

Učlanjen(a)
16.11.2013
Poruka
1
Ovako ja imam kablovski net (modem) i nikako nemogu povezati i modem i ruter (wifi) da mi radi i jedno i drugo -.- molim vas pomozite !

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
neznam kako je kod vas,i ja sam imao isti problem kod rodice.i kad proradi samo se mogao povezati jedan racunar,kad resetujem ruter ona se poveze drugi al onaj prvi nece.i sve tako.problem jeste u stackoj IP adresi.kod nje se mogao povezati ssamo jedan racunar.
odklnuo sam problem tako sto su dosli momci iz kablovske i nesto podesavali,nazalost ja nisam bio tu da vidim sta rade. ali nemogu de se setim msm da je ona morala doplatiti nesto para da ima dinamicku adresu tako nesto nisam siguran.ali nazovi njih i objasni problem.
i naravno razmisljam o promjeni interneta

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Ovako ja imam kablovski net (modem) i nikako nemogu povezati i modem i ruter (wifi) da mi radi i jedno i drugo -.- molim vas pomozite !

zovi provajdera resice ti problem,verovatno treba u wan port tog rutera rucno da se unese ip adresa da bi imao net jer oni koriste staticke ip adrese.skoro 99% sam siguran,kad ti to srede moci ces koliko hoces uredjaja na net da stavis preko tog rutera.

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
moja rodica msm da je morala nesto dodatno da placa ali nisam siguran.bas cu se cuti s njom pa vam javim

Natrag