problem oko boot-a na hdd

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
imam problem jer mi racunar nece da boot-a s hdd.imao sam instaliran win7 na disku,pa sam instaliro xp na drugu particiju.ali posle instalacije nije mi u pokretanju racunara pitao koji sistem zelim da koristim vec je odma pokretao xp.kao da samo xp postoji.ubacio sam hires bot cd i kad tamo izaberem da butam s drugge particije on mu ucita win7 i rad normalno,al ga ugasim i ponovo palim on mi opet ucitava xp.iznerviro sam se, i formatiram particiju sa xp,ostala je particija sa win 7,al sada pri startu racunara mi izbacuje gresku kao da nema nikakvog sistema na disku.i sad kad hocu win 7 moram prvo da ubacim hires bot cd i onda preko njega pokrenem win7.a mrsko mi formatirati celi hdd pa ponovo dici win7.dal neko zna u cemu je problem?
zasto nece da buta win7 normalno,a preko hiresa hoce,kao da mu hires pokaze gde je bootsector.stvarno sam se iznerviro ,molim vas pomoc:assassin:

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
idi na opciju. kompijuter,svojstva,za napredne,podizanje i obnavljanje sistema,postavke,zadani os,odaberi win 7

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
272
Lakse ti je skini Easy BCD,provereno dobar,i fino sebi odredi sve sto ti treba

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
slazem se da je dobar program,ali ako se ne pazi lako se z*****,nek pokusa najprije onako kao sto sam napisao mu ako ne uspije nije zgoreg uraditi EASY BCD

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
nece ljudi.podesim u tamo u zadani os win 7 i opet isto.instaliro sam ovaj program ima boot loader je na c, tu mi je i win, a na d pise da ima boot menu cini mi se da tako pise.d disk mi je formatiran.a kad ubacim hirens bot cd v.15 prva opcija kada ucita cd je boot hdd (win xp,vista, 7 .....).to kad stisnem on mi odma krene ucitavati sedmicu.kad dodjem s posla napisacuvam konkretno koji mi error izbaaci kad stane u biosu.i sve cu vam detaljno napisati.oborio bi ja i sistem samo imam puno programa i igara instaliranih pa mi je mrsko to sve ponovo jedno po jedno instalirati

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
I meni je to isto bilo,.ja sam rusio sistem.probaj sa ovim EASY BCD programom,ali pitaj koga da ti potanko objasni da nebi sta zeznuo.

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
pa znam i ja da bi reinstalacija verovatno resila problem,al mrzi me to da radim jer sam ga skoro instaliro i taman podesio da radi lepo.

a ovako kad ga palim primarni uredjaj mi je podesen na hdd.i ovako mi pise rebot and select proper boot device or insert boot medija in selected boot device.

a kad ubacim hiren's bootcd 15.1 i idem na opciju boot from hdd (windows vista/7/2008/xp)
on mi odma pocne ucitavati windows 7 bez problema
kao da racunar moj nezna gde je boot bez hirens-a

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
da li si probavao ubaciti cd win7 i da popravis os,ne da ga ponovo instaliras vec abdejtujes,da pronadje djelove koji mu nedostaju na toj parciji?

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
nisam al pokusacu,pa ti javim.a msm da ta opcija samo sluzi za sistemske fajlove sumnjam da ce to da popravi boot.al vredi pokusati

Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
272
Jesi li uspio?
Mogu ti ja ukratko ako ti treba objasniti kako ces korisitit Easy BCD,ali mislim da ti je najbolje da nanovo instaliras OS.

Natrag