Problem oko biosa i dizanja sistema?

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Nekako sam uspio uci u bios..izvadio sam bio malu baterijicu za bios...pa sam i džamper sa oznakom clear cmos premestao i radio po upustvu Srpski Tutorijali i Cile sa You Tuba(al nisam mogao nikako da vidim de pise clear cmos pa sam video da je dzamper bio pored same baterije kod Cileta dok je objasnjavao coek isto je bilo i kod mene tako al nije pisalo clear cmos nigde) i uspio sam uci u bios, tamo sam podesio da butuje prvo cd il dvd pa hdd snimio promene,i onda je napokon krenulo dizanja sistema, a onda je nakon drugog ili 3 koraka kao u ovom videu DOLE pojavila se sledeca greska....
Windows Cannot be Installed To This Disk...Onda sam ispratio ovog lika uradio po njegovom upustvu i uspio sam dignuti sistem..posle toga drajveri..a onda sam video da imam samo jednu particiju c od 150 gb ili 250 de je smesten sistem ..d particije nigde nije bilo de je imalo slika i videa..to me je zabrinulo..onda sam napravio particiju f (pod oznakom d nije moglo ne znam zbog cega)tako da sam dobio dve particije od po 75 gb...a onda sam se setio da pokusam da vratim izbrisane fajlove sa hdd..EaseUS Data Recovery mi je pomogao super je odradio posao..vratio je bas dosta toga.Tako da sad ima sistem moze da koristi..samo nisam zadovoljan recimo kad gleda neki video u plejeru slika se ponasa kao kad nema drajvera u kompu tj.verovatno graficka je neka matora i to zajebava u device menager stoji da je sve u redu......ali ne cackam nista vise i sa ovime mu je dosta..sto sam mu nekako pomogo...hvala svima na saradnji..STAVLJAM LINK OD VIDEA MOZDA JOS NEKOM POMOGNE.
..
Mozda nisi instalisao video CODEC.

Član
Učlanjen(a)
04.02.2011
Poruka
37
Pri podizanju novog sistema na kompu ako zelis da sacuvas neke podatke sa hard diska taj hard disk prikljucis na ispravan racunar i spases sta se spasti moze kopiras podatke na hard od ispravnog kompa ili na veci flesh lakse je sa flesom kasnije vratiti podatke!Posle toga vratis pomenuti hard u komp i podignes sa cd hyrens boot 7.7 za stare a 15,2 za novije racunare pa opicis prvo hard disk sentinel da vidis u kakvom je disk stanju tj proveris da nema puno bad sectora koji uticu na rad sistema onda kad si to odradio pokrenes duke and nuke program za brisanje tj pripremu hard diska za clean instalaciju sistema ili pokrenes hard disk diagnostic utilities pa nadjes proizvodjaca koji je hard disk i odradis low level format i ocistis tj vratis hard u fabricko stanje i prvi i drugi proces dosta traju u zavisnosti od velicine harda tako da ostavis da prenoci tj da se odradi do kraja posle takve pripreme hard diska nije potrebno nista ni stisnuti kod podizanja sistema jer instalacija pocinje automatski zato sto je hard pripremljen za instalaciju tj cist je (CLEAN) onda pravis particije i ... nadam se da sam ti bar malo pomogao jedino vidi da te hyreense narezes kao butabilne na cd pa da s njima odradis posao!POZZZ

Natrag