Problem nestanak vode u Elektricnoj pumpi za vodu

Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
60
Imam problem sa bunarom u kojem ponestane vode posle sat vremena crpljenja sa elektricnom pumpom za vodu. Sta bi mogao da stavim da kada dodje do nestanka vode iskljuci automatski pumpu da ne bi doslo do pregrevanja pumpe. O ovoj pumpi se radi http://www.alatiimasine.com/proizvod/pumpa-za-bastu-jgp-1000-villager/ .Nasao sam da postoji zracna sklopka koja iskljucuje hidropak i hidrofor. To je ova sklopka http://www.novoterm.rs/index.php?action=proizvodi_detaljnije&kat=4&pod=18&id=84 Da li bi mogao nju i kako da namontiram da iskljucuje moju pumpu ukoliko dodje do pada pritiska i nestanka vode. Unapred hvala.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa u bunaru se obicno stavljaju potapajuce pumpe koje na sebi obavezno imaju plovak za nastelavanje, recimo 5 cm iznad pumpe aktivira doticnu. Ako je to potapajuca taj sto ti je ovo prodao te je oladio i sad ceka da se vratis da dokupis automatski plovak.

Evo recimo bas sad gledam najprostiji model od 2800 dinara ima plovak. Mora da je to neki falsh ili nije uopste predvidjena za bunar, mozda je to model za reku, sta li.
Pogledaj u specifikaciji prvo da li je to potapajuci model, ako je potapajuci, vrati se i pitaj prodavca gde je plovak i zasto ti ga odmah nije dao.
 
Učlanjen(a)
15.02.2010
Poruka
60
Pumpa je ovako postavljena kao sto je na slici oznacena kama 10 i imam ovu rucnu pumpu sa kojom dizem vodeni stub a skroz dole u bunaru je nepovratni ventil. Nije moja potapajuca pumpa. Jel bi mogao na nju i kako da ugradim tu vazdusnu sklopku.tmp_3790-images557578947.png
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Pumpa je ovako postavljena kao sto je na slici oznacena kama 10 i imam ovu rucnu pumpu sa kojom dizem vodeni stub a skroz dole u bunaru je nepovratni ventil. Nije moja potapajuca pumpa. Jel bi mogao na nju i kako da ugradim tu vazdusnu sklopku.Pogledajte prilog 101992
Pogledaj ovu stranicu do kraja mozda ti pomogne:
Kod:
http://www.pumpe.hr/zastita-pumpi-od-rada-na-suho
 
Natrag
Top