problem na laptopu

Učlanjen(a)
10.12.2013
Poruka
2
pozdrav svima!
jeli moze neko da mi pomogne? Imam laptop Gericom phantom 31100, nemogu da podignem sistem windows xp na njemu, win 7 normalno prodje, ali posto je stariji laptop sporije radi i mislim da je bolje da se vratim na win xp, mijenjao sam i hard disk i gledao opcije u biosu, al bez uspjaha, namam rjesenje! jeli imao neko slican provlem?

unaprijed hvala!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
276
koliko je to !malo stariji"?ne reče nam koliko RAM-a imaš.ne znam koliko ti se isplati baktati se sa XP od 08.04 prestaje svaka podrška(ako nije krekovan,onda ti svejedno)

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Izbacuje li nekakvu gresku pri bootovanju xp-a ili samo preskoci boot?Taj xp je sigurno bootabilan?

Učlanjen(a)
10.12.2013
Poruka
2
probao sam razne cd-ove, svaki zakoci kada treba da starta windows, bas cudan problem!

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
probao sam razne cd-ove, svaki zakoci kada treba da starta windows, bas cudan problem!
Znaci nista se ne desava,ubacis cd podesis dvd first boot device,resetujes i nedobijas ni press any key to boot from cd?Ili posle kopiranja na hard stane?Dobijas li neku poruku ntldr is missing ili bilo sta drugo?

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Uvek je bio problem posle Win.7 instalirati XP.Pogotovo SP1 i SP2,a sa SP3 i integrisanim SATA drajverima ne bi trebalo da bude problema.Proveri da li si u BIOS-u podesio sa "AHCI" da vratis na "IDE" komandu pa ponovo probaj.

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ja sam imo slican problem mislim da je problem u HDD ja se nisam htio popravljati samo sam win extract u HDDi mozes i da kloniras ili probaj linux prvo da postavis pa zatim win

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
Proveri da li si u BIOS-u podesio sa "AHCI" da vratis na "IDE" komandu pa ponovo probaj.

Ovo moze biti problem sto kaze "jolemisa". Ako nece, skini hirens boot cd i narezi na disk, tu meni 99% smrdi na hdd, zabrljao nesto, ako nemas neke vredne podatke na hdd-u podigni live linux sa hirens boot cd-om, obrisi sve particije sa hdd-a, ako je disk ispravan posle toga ima da instalira sta hoces, xp, win7, ja sam tako sredio 10-ak laptopova sa slicnim simptomima, iskusniji od mene su me nekad savetovali da je hirens majka za sve, resava sve probleme, i bili su u pravu!
Sa hirensom ujedno i testiras masinu, ako digne linux bez problema znaci da su sve komponente ispravne i 99% je zbrka sa hdd-om, znaci brisanje particija.
1.Butujes hirens
2. Iz dosa odes u live linux
3. U linuxu nadjes gparted valjda tako bese
4. obrises particije i proradice.
Evo slike u prilogu, na prvoj slici kad sam instalirao sistem, samo prekopira fajlove i kad treba da startuje win ono stoji crn ekran , ne desava se nista. 20131024200807.jpg 20131025015131.jpg Pogledajte prilog 47096

Prilozi

• DSC_5936.JPG
    DSC_5936.JPG
    192,8 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Natrag