problem ili ne sa ram memorijom? pomoc!

Član
Učlanjen(a)
16.09.2010
Poruka
6
instalirao sam windows 7 i prikazuje mi da imam 4 gb rama, ali da koristim 2 gb. je li se to moze kako promijeniti ili toliko crpi windows 7? inace memorija je ddr3.

Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
142
Ja imam 2 gb ddr2 i win7 ultimate tako da je to odgovor na tvoje drugo pitanje a pitanje je sta sve imas pokrenuto od procesa kad podignes sistem.Daj malo vise detalja ima ovde ljudi koji ce pomoci siguran sam.Eto od mene malo al za pocetak nije za bacanje.Pozz

Član
Učlanjen(a)
16.09.2010
Poruka
6
pa pitanje je sto mi ne koristi svih 4 GB rama, nego samo 2 GB? ma nema nikakvih procesa, tek instalirao sistem, samo 500 MB sto treba za sistem mi je zauzeto... inace i meni je win7 ultimate

Učlanjen(a)
02.01.2010
Poruka
133
verovatno si instalirao win 7 32bit. instaliraj win7 64bit da bi iskoristio svih 4GB rama

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
moras dati vise podataka npr. o maticnoj ploci,moze biti da je kao kod mene imao sam instalirano 4gb RAM-a, a pisalo mi je da je instalirano 4gb a uptrebljivo 3gb,meni je u pitanju maticna ploca posto su mi dva slota bili po 1gb a jedan od 2gb,problem je bio sto mi maticna prepoznaje samo slotove od 1gb,tako da je ovaj od 2gb "video " kao 2gb,medjutim ne moze da upotrebi vise od 1gb.tako da mogu (posto imam 4 lezista za RAM) da ubacim i 8gb moci cu da upotrebim max 4gb.tako da moras dati vise podataka o maticnoj, memorijskim slotovima...i siguran sam da ces dobiti pravi odgovor!

Član
Učlanjen(a)
16.09.2010
Poruka
6
evo sad pokusavam da instaliram win7 64bit. pokazivao mi je kasnije da koristi 3,25 GB. ploca je P55-US3L, memorija je ddr3 2 modula po 2GB. trebalo bi da je kompitabilno, nova je ploca, procesor je i5. imao sam problem pri ucitavanju sistema (zakoci mi pri ucitavanju i nece da ucita win), ali kad izvadim jedan modul(bilo koji) ne pravi nikakve probleme. da cujem vasa misljenja dok se ne instalira 64bitni

Natrag