Problem download

Član
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
39
Posto sam stavio da me pita gdje da skinem fail, probavao sam na sve particije, pravio direktorije na koje cu da smjestim skinuto i svaki put isto.Probao sa svim browserima.Skenirao particije i sa Avastom i sa Anti-Malware.Probati cu i sa ovim zadnji navedenim upustvom pa cemo vidjeti sta ce biti.Da bar izbaci neku gresku nakon downloada, pa bi covjek znao u cemu je problem.Skidanje zavrsi poptpuno normalno, i kad odem tamo gdje sam uputio skidanje, prazno.

Član
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
39
Sve sam pokusao, nista nije pomoglo.Na kraju sam napravio upgrade widowsa i otklonio problem.Sad kad sam popravio, mislim(mozda) da sam uocio razlog greske.Meni se bila izgubila ona mala zastavica "ACTION CENTAR" sto se nalazi u taskbaru.Sad kad sam napravio upgrade, ona se pojavila, a odmah i problem download je nestao.To je sad moja pretpostavka.Ali sad nadogradnjom windowsa, druga verzija, dobio sam novi problem koji nije bas toliko i bitan.Sta mi se sad desava.Kad startujem racunar ukljucivanjem, sistem se normalno podigne,ali kad uradim reset na mjestu gdje bi se trebao podizati operativni sistem, zakoci.Tad ga iskljucim na dugme i ponovo ukljucim da bi mi se otvorio windows.Ovo mi govori da ima razlike izmedju restartovanja i ukljucivanja kompjutera na dugme,ali koje.Sistem se ne podize na isti nacin.Zasto.

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Temperature su ok?Kada se resetuje,racunar gotovo bez prekida ponovo podize sistem,a kada se ukljuci ima vremena da spadnu temperature za par stepeni.Jos jedan primer,sa istim posledicama.Imao sam takav isti problem,primetio sam da su povecane temperature mostova,spustio sam klok proca i rama ispod fabrickih i problem je nestao,moze i graficka da bude problem,nedovoljno hladjenje.Jos jedno vazno pitanje: kad se sistem podigne radi normalno?mislim bez seckanja,kocenja?

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Tu smrdi kao da te zeza radna memorija ,ako imaš više memorija iščupaj ih sve i probaj jednu po jednu dodavati i vidi hoće li prestati ili na kojoj će se ponoviti.

Član
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
39
Nije to.Racunar radi normalno bez ikakvih problema.To je sigurno zbog verzije windowsa 7 koju imam.Nju sam dobio nedavno i prilikom prve njegove instalcije primjetio sam navedeni problem.Prva, tad, pomisao mi je bila da nije bilo nesto ok sa formatiranjem diska.Kad sam svu proceduru ponovio, isto se desilo.Tad sam uzeo svoju staru verziju operativnog sistema,ugradio je, i tad je bilo sve ok.Nisam vjerovao da ce se ponoviti sve isto ako napravim nadogradnju sa verzijom koje se pokazala da nije OK.Znaci ima neka greska na instalacijonom DVD-u.Sad, da bi se otkrilo zbog cega se to desava potrebno je uci u nacin otvaranja windowsa prilikom restarta i ukljucivanjem kompjutera.Postoji neka razlika, a koja.To se pitam.Ne funkcijonise na istim principima.Pokusao sam na internetu naci neki tutorial kako bi saznao-shvatio razliku, ali bezuspjesno.Ukljucivanjem racunara sva procedura prodje bez problema, a restartom zakoci.Kod blokade primjetio sam da mi lampica flopija non-stop svijetli.Misleci da nije mozda zbog tog hardvera,potpuno ga iskljucim ali se opet isto desi.Otvarao sam i System Properties i Startup and Recovery kako bi uporedio podatke sa drugim racunarom.Na onim koji nemaju problem sa resetom u System startup pise Windows 7 Ultimate (recovered), a na ovo s greskom samo Windows 7 i ako se prilikom instalacije vidi da je Windows Ultimate na DVD-u.Vjerovatno je neka totalno losa verzija,sa greskom.Meni ovo trenutno ne smeta puno, ali posto uvijek nastojim da vise naucim, pokusavam da udjem u srz problema i da ga rijesim.Najednostavniji nacin je format i nova instalacija.Ali nije to to.Tako se mnoge stvari ne bi naucile.

UPLOADER
Učlanjen(a)
27.05.2013
Poruka
1.908
Sad sam procitao tvoj problem !
Nikad nemoj reinstalirati racunar ,a da pre toga u Dos-u ne uradis SFC (system file check)?
Upustvo imas ovde na forumu !
Jednostavno je i mnogo brze !
Tek posle toga ,ako ne pomogne ,reinstaliraj !

Član
Učlanjen(a)
18.11.2012
Poruka
73
proveri HDD dali ima viruse moguce da imaas virus u kompu i da on pravi zezanjee...

Natrag