Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Prirodni sprej protiv štetočina

  • Začetnik teme Nostradamus
  • Datum pokretanja
Nostradamus

Nostradamus

Legend
#1
Ovaj prirodni sprej protiv štetočina je kombinacija odbojnog efekta crnog i belog luka i ljute paprike sa insekticidnim svojstvom sapuna. Imajte na umu da sprejevi koji u sebi sadrže sapun mogu biti štetni po insekte koji oprašuju biljke. Koristite ga samo u slučaju da treba da sprečite ili da olakšate problem sa već postojećim štetočinama.

Mere opreza

Sastojci mogu uzrokovati bolne iritacije kože i očiju. Prilikom pripreme i korišćenja preparata koristiti rukavice i smesu držati podalje od nosa i očiju.

Priprema

  • Iseći, istrugati ili iscediti jednu glavicu crnog luka i jednu manju glavicu belog luka.
  • Dodati jednu kaščicu ljute paprike i u sve dodati četvrt litra vode.
  • Ostaviti da odstoji jedans sat, procediti kroz gazu i dodati kašiku tečnog sapuna. Sve dobro promešati.
  • Dobro poprskati biljke uključujuči i donju stranu listova.
  • Čuvati smesu do jedne nedelje u obeleženoj, zatvorenoj posudi u frižideru.

stetocine_insekti_il58.jpg
 
M

mary_v

#2
Ako je sprej stetan po insekte, da li to znaci da moze nesto slicno da se koristi i npr. protiv mrava ili buba u kuci? Ili je bolje da se zove neka firma koja radi dezinsekciju i deratizaciju? Ja nesto nisam imala dobra iskusta sa kucnim metodama, a ne znam koliko ta sredstva koja oni koriste mogu da stete npr. biljkama ili ukucanima. Mada kazu da je bezbedno, ali opet...
 

Top