Prirodne maske za lice za sve tipove kože

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Specijalna nega: Maska, piling, serum...

Obnavljaju, oporavljaju, smiruju, potiču, uspostavljaju ravnotežu. Ako znate kada ih i kako upotrijebiti, vaša će koža zablistati novim sjajem

Specijalni tretmani u obliku maske, seruma, pilinga potrebni su svakom tipu kože. Primjenjuju se povremeno, jednom ili nekoliko puta godišnje, u kurama ograničena trajanja i dragocjena su dopuna uobičajenoj, redovitoj njezi. Njihovo djelovanje najbolje se vidi u promjenama na koži lica, vrata i dekoltea.


Piling za ravnotežu

Teoretski, naša bi koža trebala svaka dva mjeseca odstraniti svoj površinski sloj, ali brojni su čimbenici, unutarnji i vanjski, koji usporavaju pa i onemogućuju odvajanje odumrlih stanica. Prirodnim starenjem usporava se proces obnove kože, a vanjski utjecaji poput nečistog zraka i sunca pokreću obrambene mehanizme kože - umjesto da se prirodnim ritmom obnavlja i odbacuje odumrle stanice koža se zadebljava. Nakupine odumrlih, rožnatih stanica koži oduzimaju sjaj i smanjuju propusnost površinskog sloja, teže upija aktivne sastojke proizvoda za njegu. Piling je u tom slučaju idealna pomoć. Posebno je koristan za liječenje akni, ublažavnje i sprečavanje tamnih mrlja, održavanje ili poticanje ritma obnavljanja kože. Ako imate masnu, suhu ili normalnu kožu, piling koristite jednom tjedno. Osjetljivoj koži dovoljan je jednom mjesečno.
Iako piling uklanja površinski sloj odumrlih stanica i čisti, kožu valja pripremiti čišćenjem. Sredstvom za čišćenje uklonite šminku, znoj, sebum i nečistoće pa će piling bolje djelovati na veze rožnatih stanica, rastvoriti ih i omogućiti odvajanje odmurlih stanica.

Najbolja maska

To je maska koja odgovara vašem tipu kože, ali i njezinu trenutačnom stanju. Maske sadrže visoke koncentracije aktivnih supstancija koje pročišćavaju, obnavljaju, smiruju, imaju trenutno vidljivo i dugotrajno djelovanje. Maska se, ovisno o sastojcima, može nanijeti ujutro, prije spavanja ili prije večernjeg izlaska. I učestalost nanošenja maske ovisi o sastojcima, odnosno djelovanju maske.
• Hrani i hidratizira. Ta vrsta maske neizostavni je dio njege, prikladan za sve tipove kože, a posebno za suhu i dehidriranu kožu. Čim opazite prve znakove suhoće, posegnite za hidratantnom i/ili hranjivom maskom. Hidratantne i hranjive maske sadrže maslac karite, ulje pšeničnih klica, hijaluronsku kiselinu, vitamine i minerale. Osiguravaju koži hranjive sastojke i omogućuju joj da zadrži potrebnu količinu vode.
• Učvršćuje. To su maske za njegu kože nakon 40. godine kada slabi sinteza kolagena i elastina, potpornih vlakana o kojima ovise čvrstoća i elastičnost kože, stvaraju se bore i opuštaju obrisi lica. Rješenje nude maske lifting djelovanja koje zaglađuju kožu, poboljašavaju njenu strukturu i otpornost na stres i umor, ujedno potiču proces obnavljanja kože. Proizvode se u obliku gel-kreme, a sadrže koktel aktivnih tvari koje poboljšavaju elastičnost i čvrstoću kože.
• Pročišćava. Takvo djelovanje imaju adstringentne maske, a preporučuju se onima s nečistom i masnom ili mješovitom kožom. Sadrže derivate gline, cinkov oksid, mentol… pročišćavaju pore i potiču njihovo zatvaranje nakon čišćenja. Ujedno te maske reguliraju izlučivanje sebuma i ujednačavaju strukturu kože.
• Osvježava i opušta. Namijenjene su svim tipovima kože, a najčešće sadrže esencijalna ulja i biljne ekstrakte, termalne vode. Ta vrsta maske posebno je prikladna za osjetljivu i reaktivnu kožu.

Serum za poticaj

Koriste se u kurama, uz odgovarajuću kremu za dnevnu i/ili noćnu njegu. Nanose se u izuzetno malim količinama, prije ili nakon kreme, a daju izvanredne rezultate. Serumi su istinski koncentrati aktivnih sastojaka različitog djelovanja koji dopunjuju ili poboljšavaju djelovanje kreme. Posebno su prikladni za zrelu i umornu kožu izloženu stresu te dehidriranu kožu.


Vita
 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jabuka na licu

Jabuka na licu

Mondo




Jabuka je neprikosnovena kraljica voća i prava riznica vitamina, minerala, voćnih šećera i mnogih drugih sastojaka koje organizam lako apsorbuje.

S obzirom na to da je veoma rasprostranjena, odlično uspeva i bogato rađa u našim krajevima, treba je maksimalno koristiti kako u ishrani, tako i za negu lica. Losion za čišćenje masne i kože sa aknama

Pomešajte 100 grama kora od čiste kisele jabuke, 200 grama izrendane kisele jabuke, 100 grama kristal šećera i litar vode.

Pomešajte dobro sve sastojke, pa smesu sipajte u flašu ili teglu, dobro zatvorite i držite na suncu sedam dana. Potom procedite smesu i dodajte 100 grama lozove rakije i čuvajte je u frižideru do upotrebe. Sa ovim losionom čistite kožu tri puta dnevno.

Maska za masnu kožu

Premažite masnu ili kožu sa aknama sirćetom od jabuka, ali pažljivo da vam ne uđe u oči.

Dok se sirće suši na koži, napravite masku od ispečene jabuke, kašičice meda, 3 kašike losiona iz prethodnog recepta i kašičice ražanog ili običnog pšeničnog brašna.

Losionom regulišite gustinu maske i nanesite je na kožu direktno, ili preko gaze. Maska će imati bolje i efikasnije delovanje ako je nanesete u što toplijem stanju i prekrijete folijom. Držite je na licu oko pola sata. Isperite je mlakom, a potom hladnom vodom, pa namažite odgovarajuću kremu.

Maska za suvu kožu

Pire od pečene jabuke dobro umutite i pomešajte sa kašikom slatke pavlake, kašičicom meda i jednim žumancetom. Sve sastojke dobro izmešajte da dobijete glatku smesu.

Na čisto lice prstima utrljajte svež sok od jabuke i pustite da se osuši. Toplu masku nanesite na kožu lica vrata, dekoltea i ruku.

Maska će bolje prionuti na kožu ako je mažete preko gaze i bolje delovati ako je toplu prekrijete folijom da drži toplotu.

Posle pola sata skinite je zajedno sa folijom i gazom uvijajući je odozdo prema gore. Operite lice mlakom, pa potom i hladnom vodom, i namažite hidratantnu kremu. Ako ovakvu masku nanosite dva puta nedeljno koža će izgledati svežije i mlađe, pišu "Večernje novosti".

Maska za kožu sa crvenilom

Jednu veliku jabuku izrendajte i kuvajte u 150 grama mleka. Kada dobijete gustu kašu, ostavite je da se malo ohladi, pa umešajte žumance da dobijete kompaktnu masu.

Ovu masku pripremajte svakodnevno i mažite kožu sedam dana ili duže, dok se crvenilo ne povuče. Držite je na licu oko pola sata i lagano isperite.

Za kožu sa crvenilom, maska treba da ima približno temperaturu tela, da se cirkulacija ne bi pojačavala.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Prirodne maske za lice za sve tipove kože

Ljepota.ba

Ne morate ići u kozmetičke salone da biste imale lepu kožu. Sve što treba da uradite jeste da zavirite u svoju kuhinju i bakine recepte za lepotu. Ako nemate bakine recepte, mi ćemo vam rado posuditi svoje. Probajte i uverite se da li deluju!

Za sve tipove kože - Maska od bjelanceta

Kada je napravite, nanesite je i držite na licu 10 -15 min. Nakon toga se umijte mlakom vodom i nanesite kremu za lice.
Potrebno vam je:
• 2 bjelanceta
• 2 kašike čistog jogurta
Izmiješajte sastojke u zdjeli, nanesite masku na lice i ostavite da djeluje 5 min. Nakon toga isperite lice toplom vodom i nježno posušite peškirom. Ova maska je idealna za hidrataciju kože lica.


Za masnu kožu sklonu aknama - Maska od banana
• 1 zrela banana
• 1 supena kašika meda
• 1 narandža ili limun
Izmiješajte bananu i med, iscijedite nekoliko kapi limuna ili narandže. Nanesite masku na lice i ostavite je 15 min. Isperite mlakom vodom i nanesite kremu.


Za suhu kožu - Maska od avokada
• pola avokada
• četvrt šoljice meda
Izmiješajte satojke i nanesite ih na lice. Ova maska je odlična za hidrataciju suhe i izborane kože. Uvijek koristite zreo avokado.


Za zrelu kožu - Maska od šećera
Šećer je poželjniji za čišćenje pora, jer ne kida kožu kao sol. Kada se nakupe ljuspice stare kože važno je ukloniti, da bi ste očistili pore i da bi vaša koža izgledala ljepše.

Za ovu masku vam je potrebno:
• 2 supene kašike šećera
• 3 supene kašike vode
Izmiješajte šećer sa vodom da se on istopi. Nanesite masku na lice, i masirajte kružno. Isperite sa mlakom vodom, ili uzmite vlažni peškir i malo ga zagrijte u mikrovalnoj i obrišite lice.


Za osjetljivu kožu - Maska od zobenog brašna

Ova maska je idealna za osjetljivu, kožu izgorenu suncem ili iziritiranu na neki drugi način. Maska se može prilagoditi i za masnu i za suhu kožu: za masnu kožu samo dodajte u smjesu par kapi limunovog soka, a za suhu, dodajte par kašičica meda.
Potrebno vam je:
• 1 šolja jogurta
• pola šolje zobenog brašna
Izmiješajte sastojke i nanesite masku na lice, držite je 10-15 min. Isperite lice mlakom vodom ili opet uporijebite zagrijani peškir. Samo pazite da ne bude prevreo.


 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Prirodne maske za lice - u tren oka!

Prirodne maske za lice - u tren oka!

24 sata 01.03.2010 09:51



Prirodni tonici i pilinzi mogu umiriti iziritiranu kožu, vratiti mekoću i elastičnost, a mogu se prilagoditi svakom tipu. Zdrave su i jednostavne za pripremu

Pre nanošenja maske očistite kožu tako da uklonite šminku i gornje slojeve mrtvih površinskih stanica.

Prirodna maska za piling sadrži pola šalice šećera, dvije žlice maslinova ulja, 3-4 jagode i malo svježe mente.
Izmiješajte sve sastojke i ostavite nekoliko minuta na licu te isperite toplom vodom. Maslinovo ulje vlaži i osvježava lice, a menta ga zateže. Nakon temeljitog čišćenja lica, dobro je pripremiti ga za nanošenje prirodne maske, koja će ga revitalizirati.

Lice kratko naparite čajem od kamilice, što će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka. Osim kamilice, zeleni čaj je idealan za toniranje te umiruje iziritiranu kožu.

Nakon toga slijedi maska koja će zategnuti bore, a sastoji se od polovice banane, pola šalice jogurta, dviju žlica zobi i dviju žlica meda.
Ta je maska izrazito blaga te je možete upotrebljavati nekoliko dana zaredom. Ne samo banane nego i voće poput jabuka, grožđa, papaje, ananasa ili jagoda sjajan su izbor za pripremu prirodnih maski za lice. Možete ih kombinirati s jogurtom ili medom, koji izvlače otrovne tvari iz kože, hrane prirodnim mineralima te je osvježavaju i omekšavaju.

Betakaroteni iz mrkve za sjajnu kožuMrkva je bogata betakarotenom, vitaminima A i C te magnezijem i kalijem, koji imaju tonizirajući učinak na kožu. Za suhu i osjetljivu kožu izribajte dvije mrkve i pomiješajte sa žlicom mlijeka. Nanesite na lice i vrat pa isperite nakon 30 minuta. Za masnu kožu pomiješajte kuhanu mrkvu i žlicu meda te ostavite na licu nekoliko minuta.

Maska od banane za zategnutu i hidriranu kožu
Banana ne samo da obiluje vitaminom A i kalijem nego i zateže te vlaži kožu dajući joj mladenački sjaj. Zgnječite četvrtinu banane dok ne bude kremasta. Razmažite je po licu te ostavite da djeluje od 15 do 20 minuta. Isperite prvo toplom vodom, a zatim hladnom. Nježno obrišite lice.


Jabuke za čišćenje pora
Naribajte oguljenu jabuku, dodajte malu žlicu jogurta, cimeta te po veliku žlicu meda i zobi. Gnječite vilicom dok ne dobijete pire, koji nanesite na lice. Ostavite da djeluje deset minuta i isperite. Ta je maska odlična za uklanjanje masnoća i čišćenje pora.

Prirodne maske usporavaju starenje jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od vanjskih utjecaja, osvježavaju je i potiču cirkulaciju. Zdravije su od kupljenih jer ne sadrže konzervanse i naftne derivate.



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Čokoladna maska za obnavljanje kože ruku

Čokoladna maska za obnavljanje kože ruku

Ljepota.ba 17.03.2010 09:29



Zbog stalne izloženosti vanjskim štetnim uticajima koža ruku stari dosta prije svih drugih dijelova tijela.

Za ispravnu negu dermatolozi pre svega savetuju da se uradi piling ruku, odnosno ukloni sloj odumrlih ćelija sa površine kože.
Ni najskuplje kreme neće pružiti kvalitetnu negu, ukoliko ne oslobodite put hranjivim sastojcima da dodju na mesto svog delovanja i obave svoju funkciju. Za suve ruke preporučuje se piling smeđim šećerom, medom i vanilijom, koji će učinkoviti otkloniti mrtve ćelije, a med će dodatno nahraniti kožu.
Nakon pilinga priuštite svojim rukama jednostavnu hranjivu masku za dubinsku negu. Napravite smesu od čokolade, maslaca i meda. Namažite ruke i stavite ih u običnu vrećicu za zamrzivač, a preko toga obavezno obucite tople rukavice.
Također, ruke možete dodatno zagrejati i stavljanjem na radijator, jer što veću toplinu postignete, hranjive obnavljajuće supstance će se bolje "upiti" u dublje delove kože.
Nakon 15-tak minuta uklonite masku sa toplom, vlažnom krpom, a ruke će nakon ove baršunaste nege biti spremne da ih ponosno pokažete.



 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ja sam jednom kupila gotovu masku od cokolade. Posle tretmana sam imala crvenilo kao kakva alergija da se pojavila. Od tad, nista vise ne mazem. Bukvalno se plasim tih mazalica...osim prirodne kozmetike sa sertifikatom, koju kupujem u DM drogeriji. Ima je i u Srbiji. Weleda, kao najpoznatija.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Maska za lice od gline

Maska za lice od gline

Ženski kafe 02.04.2010 10:56



Malo je onih koji znaju koliko je dobra i lekovita glina. Ne samo da pomaže u čišćenju organizma nego odlično eliminiše i neke alergije, a o njenom uticaju na lice, bar kad su maske u pitanju, da i ne govorimo.

Neverovatnu moć regeneracije ima glina pa je svrstavaju u najefikasnije sredstvo za čišćenje organizma koja upija i izbacuje toksine.
Njena organska komponenta je posebno značajna za vezivanje aktivnih supstanci i njihov prenos u dublje slojeve membrana, crevne flore ili pak membrana krvnih sudova i kapilara.
Glina se vekovima koristi za opšte poboljšanje našeg zdravlja, ali i za lečenje biljaka i životinja. Lako se apsorbuje i izrazito nežno deluje na telo. Pomaže kod različitih promena na koži.
Poboljšava crevnu floru te tako omogućava bolju apsorpciju hrane. Glina može da smanji, pa čak i da eliminiše neke alergije na hranu. Blagotvorna je kod trovanja hranom, ublažava virusne infekcije, stomačni grip, a crevnim parazitima onemogućava razmnožavanje.
Glina je u stanju da leči skoro sve poremećaje varenja. Zahvaljujući velikoj energetskoj snazi i visokom procentu minerala i oligoelemenata, njenim korišćenjem se poboljšava imunitet organizma. Glina upija, drenira, a zatim eliminiše nečistoće iz tkiva, krvi i limfe.
Toliko očisti organizam da se izgubi i neugodan miris znoja. Ima neverovatnu moć regeneracije ćelija, tkiva i organa, jer ih snabdeva vitalnom energijom, a dokazano je njeno dejstvo i kod zarastanja rana.
Koristi se kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želudačne kiseline, kod bolne menstruacije, promena na koži i opadanja kose. Toksično dejstvo gline do sada nije zabeleženo.
Idealna je kao maska za lice ili pakovanje za kosu u kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica. Kao kupka ima izuzetno blagotvorno delovanje na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža postaje glatka, mekana i elastična.
Glina za lice, tačnije, maske od nje mogu se kupiti i na našem tržištu, u bolje snabdevenim apotekama i marketima.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Napravite sami: 4 najvažnije prirodne maske za lice

Napravite sami: 4 najvažnije prirodne maske za lice
Nacional.hr 02.05.2010 12:46



Koži je, bez obzira koje je godišnje doba, potrebno vratiti sjaj i zdrav izgled. Međutim, da bi ona izgledala besprijekorno, ne morate trošiti ogromne svote novca na skupocjene preparate.

Dovoljno je da znate nekoliko recepata iz bakine kuhinje.

Svaki tip kože, njeguje se drugačije. Bez obzira je li ona suha, masna ili mješovita, koži je potrebna vlaga.
Primjerice suhoj koži odgovaraju kreme i maske s vitaminom F. Vitamin F čine nezasićene masne kiseline koje naš organizam, na žalost, ne proizvodi.
Nedostatkom ovog vitamina koža se još više suši. Masnoj koži nedostaje vitamina B, B1, B2, B5, B6, B12. Oni reguliraju proces lučenja masti. Poželjno je da na preparatu piše da sadrži bakar, magnezij, kalcij i cink. Ako ste strastveni pušač, potražite kozmetiku na bazi kisika.

Osvježite lice


Ova maska stavlja se na cijelo lice ili područje oko očiju. Usitnite svježi krastavac. Ako imate suhu kožu, dodajte malo maslinovog ulja ili ulja od sjemenki grožđa. Ako imate kožu prepunu mrlja, pomiješate krastavac s jednom žlicom kiselog vrhnja. Nanesite smjesu na lice, držite 15 minuta i isperite mlakom vodom. Da bi vaša koža bila glatka i sjajna, napravite piling. Usitnite polovicu jedne jabuke i pomiješate žlicu ulja i meda. Ostavite na licu 10 do15 minuta i isperite toplom vodom. Odmah zatim nanesite na lice hranljivu ili hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože..

Oslobodite se mrlja


Ova maska će vam odlično poslužiti protiv mrlja, neravnomjerne pigmentacije i bora. Odlična je za masnu kožu. Dobro operite limun, izribajte žličicu njegove korice, dodajte jednu žličicu zobenih pahuljica, jedan žumanjak, žlicu meda i mlijeka. Dobivenu smjesu nanesite na lice. Držite 10 do 15 minuta.

Za suhu kožu


Maska za suhu kožu mora sadržavati puno vitamina. Pomiješate žlicu pšeničnih klica i dvije žlice maslinovog ulja. Pažljivo ujednačite smjesu i držite na licu 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Rješite se bora


Ova maska pomaže da se "ispeglaju" bore oko očiju i istovremeno poboljšava boju lica. Korisna je za svaki tip kože. Pola veće banane zgnječite vilicom, dodajte jednu žlicu slatkog vrhnja sa što manje masnoće i jednu žlicu meda. Dobro izmiješate mikserom. Nanesite na lice i dekolte, ostavite da stoji 15 do 20 minuta i isperite toplom vodom.





 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Maska od gline za glatku kožu

Kako se koriste maske, serumi i pilinzi protiv starenja
Maska od gline za glatku kožu


Biljana Tasić | 17. 05. 2010. - 00:02h | Foto: Shutterstock |Blic Online

Ako vam je koža preko noći postala suva, a bore postaju sve vidljivije, nega koju ste do sada koristili više nije dovoljna.

38660_svmaska-shutterstock50680825_f.jpg


Savremena kozmetika nudi preparate koji za vaše lice mogu da učine više od krema: oni omogućavaju da se održi vitalnost i mladolikost kože, i da se deluje ciljano na specifične probleme, poput fleka, pega, akni ili bora.
O tome kako, zašto i kada treba koristiti pilinge, maske i serume, za "Blic" govori Marija Domazet, viši estetičar i kozmetičar.


Piling - čistoća i sjaj

Koža se stalno obnavlja, a tokom jednog meseca, obnovi se kompletno. Površinski sloj, koji i tretiramo kozmetikom, sastoji se od velikog broja mrtvih ćelija, koje predstavljaju zaštitni omotač, ali i onemogućavaju da kozmetički proizvodi deluju. Redovnim odstranjivanjem viška odumrlih slojeva kože pomažemo njeno brže obnavljanje, pročišćavamo pore i smanjujemo nepravilnosti, kao što su pigmentacija i plitke bore.


Zato je piling veoma bitan. Preporučljivo je da ga radite jednom nedeljno, osim ako vaša koža nije veoma osetljiva ili suva.

Piling birate prema svojoj koži:
Masna: najbolji su pilinzi sa voćnim kiselinama ili sa granulicama koje utrljavanjem u kožu fizički deluju i treba ih koristiti dva puta nedeljno.
Normalna: Piling radite jednom nedeljno.
Suva: Budite oprezni sa pilingom, izaberite blagi enzimski piling i koristite ga pre maske, kao deo kućnog tretmana.
Piling obavezno uradite pre sunčanja, jer ćete tako imati ravnomerniju boju i lepši ten.


Maske - pravi kućni tretman

Maske su namenjene dopunskoj nezi kože i možete da ih nanosite same kod kuće. Upotrebljavaju se jednom do dva puta nedeljno, a za pun efekat bolje je kožu prethodno pripremiti pilingom.


Maske za hidrataciju: sadrže biljne ekstrakte i ulja koja pomažu da se zaštiti hidrolipidni film sastavljen od vode i masnoće, koji prekriva površinu kože i štiti je od isušivanja.


Maske za masnu kožu su veoma često od gline, koja ima poznata svojstva pročišćavanja. Glinu možete naći i u prahu u prodavnicama zdrave hrane, i napraviti masku sa vodom, ali gotove kozmetičke maske od gline sadrže i sastojke koje sužavaju pore, umiruju kožu i deluju antibakterijski, što je kod masne kože veoma važno.


Serumi - SOS formule

Serum je koncentrovani preparat, i predstavlja najmoćniju kozmetičku formulaciju, koja se koristi ispod kreme. Osim visokih koncentracija, serume odlikuju i najsnažniji sastojci, poslednja reč nauke i - visoke cene. Tipičan primer je "Dr Sebagh Suprime" serum koji sadrži rezveratrol, najaktuelniji antioksidans iz grožđa, za koji se veruje da poseduje značajna podmlađujuća svojstva. Koristi se da pospeši regenerativnu sposobnost kože. Sa 99 odsto aktivnih sastojaka on je i jedan od najkoncentrovanijih preparata na tržištu.


Jedna vrsta seruma namenjena je dejstvu na ciljane probleme, i njih ne birate toliko prema tipu kože koliko prema njenom trenutnom stanju.


Druga vrsta seruma su intenzivni tretmani, koji se koriste ispod kreme par puta godišnje, obično na prelazu godišnjih doba, posle trudnoće, naglog gubitka kilograma, stresa...

Preporuka za ciljanu kozmetiku
Ovo je naš izbor najboljih maski, pilinga i seruma koji mogu da se nađu kod nas na tržištu.
Piling - Exfoliac piling za masnu i kožu sa aknama, ima dvostruko dejstvo - hemijsko (voćne kiseline) i mehaničko - mikrogranule koje otklanjaju nečistoće.
Maska - Guam Maschera Sulfurea - organska maska od gline, kaolina, azaleične kiseline i morskih algi. Ova maska sužava pore i reguliše lučenje masnoće, obezbeđuje dubinsko čišćenje i umiruje kožu.
Serum - Serum RoC RetinOx Rides Corexion možete da koristite kao redovan tretman posle četrdesete. Podstiče obnavljanje ćelija i sintezu kolagena i elastina u koži, redukujući i najdublje bore. Preparat se koristi dva puta godišnje preventivno ili češće kada već postoje bore.





 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Prirodna maska na bazi meda

27. 07. 2010. 08:00h| Vestionline

Prirodna maska na bazi meda

Ako ste potrošili mnogo novca i vremena pokušavajući da pronađete odgovarajuću masku za svoje lice, koja bi istovremeno čistila i hidrirala vašu kožu, očigledno ste tražili na pogrešnom mestu - ona je sve vreme "čekala" u vašoj kuhinji.

7219_med_f.jpg


Prirodna maska na bazi meda je najjednostavniji, najefikasniji i svakako najjeftiniji način da podmladite svoju kožu.

Za pripremu ove maske potrebno vam je:
- Supena kašika meda.
- Supena kašika maslinovog ulja.
- Jedno žumance.
- Jedan krastavac.


U malu posudu sipajte supenu kašiku meda, koji je vekovima korišćen kao prirodni lek za mnoge bolesti. On je možda i savršeno sredstvo za negu kože, s obzirom na činjenicu da smanjuje upale i otekline.

Zatim u istu posudu dodajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja. Ono istovremeno hrani i čisti kožu. Za razliku od drugih ulja, maslinovo ćete lako moći da isperete, a kože će vam biti sjajna.

Da bi vaša maska bila kremasta dodajte jedno žumance. Ono će pomoći u čišćenju i otklanjanju masnoće sa vašeg lica, a neće ga isušiti. Sve dobro promešajte dok ne postane kremasto.

Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Krastavac nežno zateže kožu i jer ima istu pH vrednost. On pomaže da se obnovi prirodni nivo kiselina kože, hrani je i hidrira, a može pomoći i pri smanjivanju tamnih kolutova oko očiju.

Da biste otvorili pore, na lice stavite topao peškir. Zatim nanesite masku od meda i krastavaca. Mirujte 20 minuta dok maska deluje i potom je isperite toplom vodom.

Kada je u potpunosti skinete isperite lice hladnom vodom da biste zatvorili pore.





 
Natrag
Top