Prirodne maske za lice za sve tipove kože

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Japanska maska za savršen ten

Jedna od tajni lepote Japanki krije se i u zelenom čaju, moćnom antioksidansu koji usporava pojavu bora, ali ih i ublažava... Osim što redovno piju ovaj čaj, dame iz Zemlje izlazećeg sunca od njega prave i masku za lice

KKI1iVt.jpg


Da li ste se ikada zapitali zbog čega Japanke nemaju bore ni u zrelijim godinama? Jedna od tajni njihove lepote krije se i u zelenom čaju, moćnom antioksidansu koji usporava pojavu bora, ali ih i ublažava... Osim što redovno piju ovaj čaj, dame iz Zemlje izlazećeg sunca od njega prave i masku za lice koju možete i vi da napravite. Ovaj tretman idealan je za hladne, zimske dane kada je koži neophodna dodatna nega.

Potrebni sastojci:
- jedna kašika usitnjenog zelenog čaja
- pola kašike kakao praha
- 1 čajna kašičica meda
- topla voda (80 stepeni)

U masku možete da dodate i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, sok od limuna, prirodan jogurt, pavlaku, maslinovo ili bademovo ulje, vitamin E.

Način pripreme:

* Zeleni čaj pomešajte sa kakao prahom i prelijte vrućom vodom dok ne dobijete žitku smesu.
* Kada se maska ohladi do temperature koja prija koži, dodajte med, a ako je previše gusta, razredite je vodom ili biljnim uljem.
* Sve dobro promešajte i stavite na čistu i vlažnu kožu, pa posle 20 minuta isperite hladnom vodom.

Način upotrebe:

Masku nanosite šest do osam nedelja, na svaka tri do četiri dana. Posle toga dovoljno je da ovaj tretman primenjujete jednom do dva puta nedeljno.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Žene širom sveta stavljaju sodu bikarbonu ispod očiju - razlog je fenomenalan

Sveprisutna soda bikarbona u poslednjih nekoliko godina postala je najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suve kože, celulita i - tamnih podočnjaka. Recept koji sve žene hvale je izuzeto jednostavan, jeftin i provereno efikasan.

6M4pPVc.jpg


Pored toga što može da vam pomogne da očistite bukvalno celu kuću, soda bikarbona je jako efikasna i u svakodnevnoj nezi lica. Ljubitelji prirodne nege i kozmetike sve češće izbegavaju kupovne pilinge, paste za zube i maske i okreću se baš sodi koja se kombinuje sa vodom, i na taj način daje pastu koja može da se koristi bukvalno za sve - od pranja kose do produžavanja života.

Upravo zato je jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo onaj koji podrazumeva korišćenje ovog belog praška. Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za negu koje koristite svakodnevno, videćete da mnogi od njih već sadrže sodu bikarbonu, ali je pomešana sa gomilom hemikalija. Zašto ne biste jednostavno preskočili hemiju i okrenuli se prirodnom i jeftinom rešenju?

Maska protiv pogočnjaka ne može da se reši genetskih tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usred zdravstvenih problema (na primer, sa bubrezima). Ali je zato jako efikasna kod ljudi koji usred neispavanosti imaju problema sa tamnim kolutovima.

Potrebno je:


- šoljica toplog čaja od kamilice
- kašičica sode bikarbone

Priprema:


Čaj treba da bude mlak, ali nikako prevše topao jer to može da ošteti nežnu kožu oko očiju. Umešajte sodu u čaj, pa u tu mešavinu natopite tupfere i njima nanesite mešavinu ispod očiju. Vlažne tupfere otavite da odstoje na koži oko 15 minuta, dok odmarate i opuštate se, a onda lice isperite i nanesite omiljenu kremu ili neko prirodno ulje protiv bora, poput kokosovog.

Već posle prvog tretmana ćete primetiti da je koža ispod očiju svetlija i lepša, a ukoliko ovo budete radli redovno, videćte rezultate kakve ne daju ni kupovne maske za oči.

Izvor: 24sata.rs
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
TAJNA VEČNE MLADOSTI: Zbog OVE čudesne maske žene u Japanu NE STARE!

2m6mv7q.jpg


Vrlo jednostavna za pripremu.

Japanci su poznati kao dugovečan narod, a njihove žene kao mladolike, pa čak i u poznim godinama. Njihova tajna je pirinač, koji je bogat skvalenom i linolskom kiselinom, jakim antioksidantom koji usporava pojavu bora, i stimuliše proizvodnju kolagena.

Za masku od pirinča potrebni su vam sledeći sastojci:

1 kašika mleka
1 kašika meda
3 kašike pirinča

Pirinač obarite, a vodu u kojoj ste ga skuvali ostavite sa strane. Pomešajte pirinač i mleko, zatim dodajte med. Masku nanesite na čisto lice.

Isperite je vodom u kojoj ste barili pirinač. Maska će vašu kožu učiniti zdravom hidriranom i ukloniće bore.

(Srbija danas)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Prirodne maske za osetljivu kožu

Umesto skupih preparata, za osvežavanje lica možete napraviti kod kuće prirodne maske koje su jednako delotvorne, a za njih možete da koristite kako, majonez, pomorandžu i leblebije

hsqafn.jpg


NA promene vremena posebno reaguje lice, pa bi tokom jeseni trebalo da ga redovno osvežavate hranljivim maskama, kako bi ten bio svež i zdrav. Umesto skupih preparata, napravite kod kuće prirodne maske koje su jednako delotvorne.

Kakao
Ravnomerno pomešajte 4 kašičice kakao praha sa 1/2 kašičice krupne soli i 2 kašičice maslinovog ulja. Nanesite na lice, sačekajte 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Maska je delotvorna jer antioksidansi iz kakaoa obnavljaju oštećene ćelije, a so uništava bakterije i uklanja fleke.

Majonez i pomorandža
Pomešajte kašiku majoneza sa kašikom soka od pomorandže i 2 kašike kukuruznog brašna. Namažite na lice i držite 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom. Majonez hrani i kožu čini mekšom, sok od pomorandže joj vraća svežinu, a brašno upija višak masnoće.

Leblebija
Sjedinite kašiku ispasiranih leblebija sa 1/2 kašičice kurkume i kašikom vode. Leblebije efikasno uklanjaju slobodne radikale i obnavljaju oštećenu kožu, dok kurkuma pomaže problematičnoj koži. I ova maska se na licu drži 15 minuta, a zatim se umijte mlakom vodom.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Maska od bundeve

Jesen miriše na bundeve, a one su prava riznica vitamina i minerala

4tn23p.jpg


Jesen miriše na bundeve, a one su prava riznica vitamina i minerala. Ne samo da su zdrave kao dodatak u ishrani, nego su melem i za kožu, koja sa prvim hladnijim danima postaje suva. Vitamini A i C kojima obiluje je omekšavaju i umiruju, podstičući proizvodnju kolagena, a voćni enzimi i kiseline je čine glatkom i baršunastijom. Cink u semenkama reguliše nivo hormona i proizvodnju sebuma, što je dobro u borbi sa aknama i kod zaceljivanja rana. Zato iskoristite blagodeti ovog ukusnog i mirišljavog povrća.

Napravite osvežavajuću, hranljivu masku tako što ćete pomešati i dobro umutiti - 1,5 šolja pirea od bundeve, kašiku meda, 1,5 kašika jogurta i kašičicu cimeta. Na čisto lice nanesite dobijenu smesu i ostavite da deluje 15 minuta. Posle toga se umijte mlakom vodom. Vaša koža će za tren oka postati baršunasto nežna i meka.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Maska od jabuka briše bore

Hranljive, bogate vlaknima, vitaminima, mineralima, pektinom, antioksidansima i polifenolima, jabuke su pravi eliksir zdravlja, ali i najbolji saveznik lepog tena

9k8imd.jpg


Hranljive, bogate vlaknima, vitaminima, mineralima, pektinom, antioksidansima i polifenolima, jabuke su pravi eliksir zdravlja, ali i najbolji saveznik lepog tena. Osim što usporavaju pojavu bora i starenje, maske od ovog sočnog i ukusnog voća zahvaljujući maleinskoj kiselini štite kapilare, pospešuju mikrocirkulaciju i istovremeno čiste i dubinski hrane kožu.

* Ako želite da osvežite suvu kožu i sprečite pojavu bora pomešajte jedno žumance sa 3 kašičice narendanih jabuka. Mešavinu stavite na vlažno lice, ostavite da deluje 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon tretmana suvi delovi tena biće mekani i dovoljno vlažni, a koža na celom licu zategnuta i baršunasto nežna.

* Za negu normalne kože izrendajte od 3 do 4 neljuštene jabuke i ostavite da odstoje na sobnoj temeperaturi 8 sati. Potom napravite obloge od jabuka na platnu od gaze i stavite na prethodno dobro očišćeno lice. Posle 20 minuta uklonite obloge i isperite lice, najpre mlakom, a zatim i hladnom vodom.

* Ukoliko imate kožu sklonu aknama, pomešajte jednu narendanu jabuku i 5 kašičica meda, stavite na prethodno očišćeno lice i ostavite da deluje 10 minuta. Potom isperite hladnom vodom. Ova maska istovremeno hrani i smiruje kožu.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
NEGA LICA: Prirodne maske holivudskih zvezda

Kako bi lice zadržalo sjaj i svežinu, neophodni su tretmani, odnosno hranljive maske

297dcz.jpg


Kako bi lice zadržalo sjaj i svežinu, neophodni su tretmani, odnosno hranljive maske. Luis Mekan Grejvs, autor knjige "Tajna holivudske lepote", preporučuju delotvorne i jednostavne recepte za negu lica u kućnoj varijanti. Pre tretmana obavezno skinite šminku mlekom za čišćenje i umijte se toplom vodom.

MED I JABUKOVO SIRĆE HIDRIRAJU LICE
Pomešajte dve kašike meda sa kašikom jabukovog sirćeta ili limunovog soka. Nanesite na čisto lice i ostavite 20 minuta. Isperite mlakom, pa hladnom vodom.

JOGURT SA MASLINOVIM ULjEM
Pomešajte kašiku jogurta s dve kašičice maslinovog ulja i pola kašičice limunovog soka, tako da dobijete ređu smesu. Umasirajte je na lice i nežno obrišite peškirom natopljenim u mlaku vodu.

ZELENI ČAJ ZA BORE OKO OČIJU
Napravite zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Nakvasite dva čista, okrugla sunđerčića za šminkanje čajem i iscedite višak tečnosti. Stavite ih na oči svaki dan i držite 15 minuta.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Osvežite ten čokoladom

Osim vitamina i minerala, ovaj "preparat" sadrži i kofein koji podstiče i normalizuje protok krvi i limfe i sprečava oticanje

198ace.jpg

AKO imate problema sa suvom kožom lica, vrata i dekoltea, probajte maske od čokolade sa većim procentom kakao praha. Osim vitamina i minerala, ovaj "preparat" sadrži i kofein koji podstiče i normalizuje protok krvi i limfe i sprečava oticanje. Istovremeno, maske od čokolade hidriraju kožu čineći je mekom, elastičnom i svilenkastom na dodir.

Sa jajetom i pavlakom

Sastojci: jaje, kašika pavlake, 50 g crne čokolade.
Umutite jaje i dodajte kašiku pavlake, malo tople vode i otopljenu čokoladu na pari. Nanesite smesu na čisto lice, vrat i dekolte i nežno masirajte kružnim pokretima. Posle 20 minuta isperite lice mlakom vodom.

Od čokolade i maslinovog ulja

Sastojci: 50 g crne čokolade, kašika maslinovog ulja.
Otopite crnu čokoladu sa kašičicom maslinovog ulja, sačekajte da se ohladi do željene temperature i potom blagim kružnim pokretima nanesite na lice, vrat i dekolte. Posle 15 minuta isperite lice mlakom vodom.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Želatin podmlađuje kožu

Želatin je u stvari kolagen, pa osim što zateže kožu, dubinski je i čisti

17b9d1.jpg

MASKE od želatine hrane kožu, smanjuju tragove umora i vraćaju licu sjaj, zato ih obavezno isprobajte. Želatin je u stvari kolagen, pa osim što zateže kožu, dubinski je i čisti. Od njega možete sami da pravite maske, kao i tonik.

Maska protiv bora

Kašiku želatina pomešajte sa tri kašike hladne vode i zagrevajte postepeno dok se ne otopi. Ohladite smesu do sobne temperature i dodajte kašiku kefira ili pavlake i kašiku mlevenih zobenih pahuljica. Sve sastojke dobro promešajte i sjedinite, nanesite na lice i posle 20 minuta isperite toplom vodom.

Dubinska nega lica i vrata

Pomešajte želatin sa tri kašike hladne vode i zagrevajte ga na laganoj temperaturi, oko 30 minuta, da se rastvori. Dodajte kašiku ulja aloe vera i ostavite u frižideru da se ohladi. Masku redovno stavljajte na lice i vrat, držite 20-ak minuta, pa isperite mlakom vodom.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Lan i voda čine čudo za 12 dana: Kad bi žene znale šta sve može, uvijek bi ga koristile!

1a50c1.jpg


Mješavina lana i vode pomaže kod čak 7 problema sa kožom
Da li ste znali da postoji domaći tretman posle kojeg za 12 dana ne biste prepoznali sebe? Ako imate problem sa borama, probajte što pre!

Tajna je u lanenom semenu, koje svojim lekovitim svojstvima doprinosi poboljšanju vašeg potkožnog tkiva, podmlađuje masne ćelije i vraća onaj mladalački izgled u predelu oko obraza, naročito u senzitivnim delovima kože oko očiju, gde je koža najtanja i sklona boranju.

Stavite kašiku lanenog semena u činiju i prelijte ga trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri.

Iscedite mešavinu te večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj je laneno seme ostavilo.

Nanesite ovaj rastvor lanenog semena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Ne morate brinuti oko izbegavanja predela očiju, slobodno rastvor nanesite i tamo.

Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Efekti maske od lanenog semena:

- Podiže crte lica, tonira i zateže kožu
- Umanjuje široke pore
- Hidrira kožu
- Služi i kao piling za kožu
- Smanjuje višak sebuma na masnoj koži
- Pomaže sprečavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica
- Usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu jer ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje

(Stil)
 
Natrag
Top