Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pirinač sa parmezanom

Potrebno:
400 g pirinča - 3 žumanceta - 100 g maslaca - 100 g parmezana - 2 kocke supe - sok od 1/2 limuna - prstohvat muškatnog oraščića - so po ukusu - biber po ukusu

Operite pirinač i obarite ga u 2 litra supe (voda i kocke supe). Nacedite limun kako bi zrna pirinča ostala cela. Dobro umutite maslac, žumanca i parmezan. Dodajte muškatnog oraščića, so i biber. Na ovu masu sipajte vruć pirinač stalno mešajući.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pirinač na grčki način

Obariti pirinač u dubokoj vodi vodeći računa da se ne prekuva . Ocediti ga u djerdjilu i ohladiti vodom .U šerpi prodistanti crni luk dodati kockice tvrdje kuvane šargarepe,obareni grašak, šećerac i po želji seckane crne maslinke i marinirane šampinjone . Takodje možete napraviti omlet od jaja i iseckati i ubaciti u varivo.Začiniti vegetom, bosiljkom, kari praškom i dodati malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati parmezana
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kelj sa krompirom

Ovo je ukusno dijetalno jelo koje možemo praviti i od nekog drugog povrća ali je najukusnije od kelja.

Potrebno za 4 osobe:

1 glavica kelja
5 krompira
1 kašika ulja
1 mala kašičica brašna
so, biber, češanja belog luka, malo karija, bosiljka i suve mirođije

Priprema
: Skuvati isečeni kelj u slanoj vodi, iseckati krompir na kockice i njega obariti u slanoj vodi samo paziti da se ne raspadne. Na malo ulja napravimo zapršku od brašna i sitno iseckanog luka pa u nju uspemo vodu u kojoj se kuvao krompir, dodamo kelj i krompir i prokuvamo sve zajedno. Dodamo so i biber i ostale začine. Ovo jelo dobro ide uz kuvanu govedinu, ćufte ili neko drugo dinstano meso.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pire od šargarepe i krompira

PIRE OD ŠARGAREPE I KROMPIRA

12.jpg

Potrebno je za 4 osobe: 600 g krompira, 400 g šargarepe, 2 do 3 čena belog luka, 1 dl maslinovog ulja, so i biber po ukusu.

Krompir i šargarepu skuvajte u slanoj vodi, potom ih zajedno izgnječite. Na maslinovom ulju propržite krupno isečeni beli luk, vodite računa da ne zagori. Beli luk izvadite, a ulje dodajte u pire i sipajte ako je potrebno još maslinovog ulja, pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.

(Novosti)
 
Natrag
Top