Prijavite zloupotrebu gradskih kola

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Prijavite zloupotrebu gradskih kola

Izvor:
Blic.rsBeograd -- Grad Beograd uveo je od danas telefonski broj na koji građani mogu prijaviti svaku eventualnu zloupotrebu gradskih službenih automobila - 064/8091-621.


slika.phpUkoliko van radnog vremena primete službeno vozilo, Beograđani to mogu da prijave pozivom, slanjem SMS poruke ili fotografije na telefon 064/8091-621 ili putem mejla beoinfo@eunet.rs.

Gradska službena vozila vidno su obeležena natpisima "Vozilo grada Beograda" kako bi bila lako uočljiva u saobraćaju.

Odlukom gradonačelnika, u septembru 2008. godine ograničena je upotreba službenih vozila i zabranjeno njihovo korišćenje za dolazak i odlazak sa posla.

Takva odluka se odnosi na funkcionere i na sve zaposlene, a u službena vozila uveden je i GPS uređaj kako bi se pratilo njihovo kretanje.

Zahvaljujući tim merama, grad Beograd je u protekle tri i po godine uštedeo 230.000 litara benzina, što je više od 300.000 evra.

Navedene mere doprinele su tome da grad više od deset automobila ustupi domovima zdravlja ili koristi za prevoz više od 60 pacijenata na dijalizu, podseća se u saopštenju.

Gradonačelnik Đilas je za "Blic" rekao da je ukidanjem dolaska i odlaska funcionera s posla službenim automobilima grad uštedeo 50 odsto goriva.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Snimljen na delu: Službeno vozilo za privatne poslove


Izvor:
Blic.rsOd kako je prošle nedelje otvorena posebna telefonska linija za prijavu zloupotrebe korišćenja službenih vozila Skupštine grada, Beograđani svakodnevno pozivaju ovaj broj. Jedan od takvih poziva rezultirao je time da je protiv jednog vozača pokrenut disciplinski postupak zbog nesavesnog korišćenja automobila.


267839_04vozilo_f.jpgNaime, jedan građanin je posumnjao da se prošle nedelje jedno gradsko vozilo nalazio na mestu na kojem, po njegovom mišljenju, ne bi trebalo da bude, i to je prijavio Skupštini grada. Slučaj je ispitan, utvrđeno je da se radi o službenom vozilu koje je oko 9.30 vozilo zaposlene iz Uprave javnih prihoda.

- Vožnja je uredno bila prijavljena dispečeru i ubeležena u knjizi naručenih vožnji. Oko 10.15 automobil je stigao na odredište i trebalo je da sačeka one koje je prevozio oko sat vremena. Međutim, umesto da ih sačeka, vozač se iz nekog njemu znanog razloga odvezao pet kilometara dalje, na Savski nasip, i tamo “pravio pauzu”. Iz tog razloga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak - kažu u Skupštini grada.


Sankcije sa kojima bi ovaj vozač mogao da se suoči je oduzimanje dela prve sledeće plate.

U međuvremenu, tačnije tokom vikenda, na Savskom pristaništu “snimljeno” je i jedno vozilo ne gradske, već republičke skupštine. Vozilo marke “mercedes” S klase (BG: 208-AB) sa nalepnicom Skupština Republike Srbije A1 nalazilo se maltene skriveno ispod Brankovog mosta, pored lifta za bicikliste.

Predstavnici nove republičke vlasti prethodnih dana su za beogradske medije govorili da podržavaju štednju i ograničenu upotrebu službenih vozila, pa je ovo možda prilika da reaguju i to pokažu u praksi.

 
Natrag
Top