Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Priboj

  • Začetnik teme Limski
  • Datum pokretanja
Limski

Limski

Član
#1
I naš grad zaslužuje svoju temu da ne bude u "za ostala" mesta.

Evo malo o PB, ukratko:

Priboj je grad u opštini Priboj u Zlatiborskom okrugu . Kroz Priboj protiče reka Lim, zato ga često i zovu Priboj na Limu.
Smatra da su Priboj podigli srednjovekovni srpski feudalci kao četvorougaoni zidani grad Jagat na padinama planine Bić šireći svoju vlast i državu prema Bosni.
Pošto se Priboj nalazi na pola puta od Beograda ka moru, mnogi vole ovde da zastanu i da se odmore u prelepoj prirodi koja okružuje ovo mesto. U okolini Priboja nalaze se termalni izvori sa najprimerenijom temperaturom vode i telesne temperature čoveka (oko 37 C). U blizini Priboja (na oko 5 km) nalazi se Pribojska Banja, koja je poznata baš zahvaljujući svojim lekovitim izvorima.
Sa jedne strane je izvanredan prirodni potencijal za turizam i ugostiteljstvo, dok na drugoj potencijal za studentski centar sa vise hiljada mladih koji bi imali nesmetan mir koji pruza manje mesto, izvanrednog kvaliteta voda, vazduha i hrane..

Preuzeto sa priboj.net
 

Top