Preživeo dva i po dana u bunaru na 20 ispod nule

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.685
Preživeo dva i po dana u bunaru na 20 ispod nule


Izvor: SAT TV,RTS

bunar-S.jpg




Jezdimir Milić iz sela Smoljinac kod Požarevca, koji je nestao na Badnji dan, danas oko 13 časova je pronađen u bunaru na periferiji sela.

Promrzlog Jezdimira Milića je pronašao njegov komšija Goran Marković. Jezdimir je proveo oko dva i po dana u bunaru dubokom oko pet metara, na 20 stepeni ispod nule, bez hrane i vode.

Jezdimir Milić je na Badnji dan oko 10 časova izašao iz porodične kuće do prodavnice, kako bi kupio namirnice za Božić. Međutim, pošto se nije vratio, njegov nestanak je sutradan prijavljen. Policija je zatim započela potragu u naselju Smoljinac.

Drugog dana od nestanka, Jezdimira Milića je pronašao Goran Marković.

Marković navodi da je drugog dana Božića izašao da prošeta, kada je pored neograđenog bunara ugledao torbu sa namirnicama.

"Privučen neobičnim prizorom, prišao sam torbi u kojoj su bile jedna flaša crnog vina, nekoliko flaša piva i kukuruzno brašno. Tog trenutka sam se setio da se u selu pričalo da je nestalo lice po imenu Jezdimir. Tada sam čuo vapaje i pogledao u bunar, i zapazio sam ga na dnu presušenog bunara, sa rukama i nogama primaknutim grudima. Tada sam otišao do veterinarske stanice i zajedno sa veterinarom pozvao policiju, koja je učestvovala u spasavanju Jezdimira Milića", navodi Marković.

Prema Markovićevim rečima, Jezdimir je slabijeg vida i nije u zavadi sa meštanima Smoljinca, tako da ne sumnja da ga je neko ubacio u bunar već veruje da je zbog slabijeg vida upao u bunar.

Jezdimir Milić je prebačen u požarevačku Opštu bolnicu, gde su mu dijagnostikovani hipotermija, kao i hematomi i ogrebotine, nastali usled pada sa visine.
 
Natrag
Top