previsok latency,lag

Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
7
Pozdrav ljudi,zbunjen sam ne znam kako,ali latency mi je mnogo visok i u skoro svim igricama(Arma,CS,APB..) varira uglavnom od 100 do 200.ponekad ide i do 1000,a nekad je i 50,kakav bi ,mislim,trebao da bude,ali takav je samo oko 4,5 ujutru..
imam dobar komp(AMD Athlon(tm)II X4 631 Quad-Core 2.6ghz,4 gb ram,32-bit os,graficka je mislim radeon 6570,uglavnom solidna),dobru konekciju(?)(mts,download 5mb,upload1mb) i na ping testovima mi uglavnom kaze download i upload speed GOOD a latency BAD,osim u 4,5 ujutru..
rekli su mi brisem sve iz temp-a,da ugasim torente i druge tabove,ali ne vredi..da li treba da se obratim provajderu,ili postoji neko drugo resenje?
Hvala unapred :D

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
Kakav internet koristis? Ukoliko je wifi, moze da se desi da se antena mrdnula... E sad moze da se desi da ping bude velik kada je kompjuter pod opterecenjem, sto ne mislim da je slucaj ili kada je zarazen malware-om. Takodje da li koristis sam internet ili jos neko korisit? Ako jos neko koristi, moze da se desi da je iskoriscen sav upload, posto kod nas obicno u paketima imaju mali upload. Takodje pogasi torrent programe i slicno iz istog razloga, jer cak iako imas slobodan download, upload je bitan jer salje povratnu informaciju serveru pa ako je pun. Skype zna neki put da zeza takodje. Korisit ccleaner za cicscenje browsera itd.... itd...

Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
7
Adsl,povezan je jos 1 komp na ruter,ali i kad nije prikljuchen i dalje laguje,kao i taj 2.komp.Mislim da niko ne moze da mi se nakachi jer je wireles iskljuchen.torente i skype sam naravno pogasio pre nego sto sam se ovde obratio.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
Skeniraj za malware, pa i ako to nije zovi i zali se, mada mozes da koristis i neki alt i da vidis sta se dogadja na mrezi. Takodje pretpostavljam da ne koristis proxy jer onda to zavisi i od proxy servera.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
Skini program malwarebytes, instaliraj(nemoj da stikliras na kraju instlacije enable trial, da ti ne napravi problem sa antivirusom), idi na full scan, ako nesto prondje idi na kraju show results pa remove selected threats. Mozda ce ti traziti restart u zavisnosti kakve stetocine imas :)

Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
7
isao sam na quick scan i nasao mi je 116 objekta.Sta da radim snjima ,jel da ih brisem sve,jer kad idem na show files ,nijedan nije selektovan?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
Stikliras i obrises. LOL 116 na quick???? Skeniraj ti to na full, ti si pun ko brod, mozda najbolje resenje da reinstaliras sistem...
Eventualno vidi ako je negde neki crack u pitanju, a da si siguran da je lazno pozitivan ostavi.

Natrag