Šta je novo?

Preventiva oštećenja nastalih od vlage

  • Začetnik teme boki71
  • Datum pokretanja
boki71

boki71

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
52.454

Da bi se održala kondicija (luftiranje) zidova, nameštaj je potrebno da je odmaknut od zida. Ogledala i slike bi se takodje trebale vešati ili kačiti na eksere ili kuke. Uvek treba izbegavati da se nešto lepi na zid.
Veoma je važno da koristite ventilator u WC nakon svakog kupanja ili tuširanja jer time smanjujete koncentraciju vlage u stanu. Vlaga može prouzrokovati mnoge neželjene posledice kao što su kondenzacija na predmetima, krivljenje i propadanje drvenog nameštaja, stvaranje plesni i slično.
Ako isključite ventilator u vašem WC i ne koristite ga, vlaga koja se skuplja će napraviti povoljne uslove za razvijanje plesni, koje dovode do oštećenja na zidovima i prouzrokovaće nepotrebne troškove popravke i čišćenja.
Ako otkrijete postojanje plesni na zidovima u vašem stanu (obično je to u ćoškovima i u ugradjenim ormarima) pomaknite sve stvari koje se nalaze u blizini, dalje od zida tako da vazduh može doći do tog prostora i da može cirkulisati. Koristite sredstva za čišćenje i suzbijanje plesni. Njih možete nabaviti u svim boljesnabdevenim prodavnicama boja i lakova.
 
Z

zmija65

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
32
Pravi saveti koje treba primeniti, Hvala
 
Top